Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O nouă ediție a Școlii pentru Democrație

0

Expert Forum, în parteneriat cu British Council organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 29 august – 3 septembrie 2017, la Sinaia.

unnamed

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vom selecta un număr de 25 de profesori de cultură civică sau istorie (dar nu exclusiv, pot depune candidaturi și profesori care predau alte specialități) care predau la gimnaziu sau liceu, în România, pasionați de educația pentru democrație și metode practice de predare. În cele șase zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vom aborda prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și participare publică. Ulterior, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în localitățile de unde provin participanții.

Ce presupune Școala pentru Democrație?

Un seminar de pregătire de 6 zile în care vom pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice

Implementarea unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum și British Council

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea în camere duble la Sinaia, precum și maximum 120 de lei din costul transportului.

Pentru a candida, trebuie să ne trimiteți:

  • un curriculum vitae
  • o idee de proiect civic (maximum 2 pagini) care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea dumneavoastră; menționați cum tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare.
  • formularul de candidatură (unde se vor încărca și CV-ul, alături de ideea de proiect, menționate mai sus) disponibil aici: www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere/

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 10 iulie 2017, ora 23.59.

Detalii suplimentare pe www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/info/2017-ro.

Partener: British Council

Detalii și înscrieri

Vezi mai multe despre istoria Școlii pentru Democrație pe pagina web www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie

Proiectul Scoala pentru Democratie este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank. Proiect cofinanțat de Ambasada Canadei în România și Fondul pentru Democrație.

Susține EFOR

Poți susține activitatea EFOR cu voluntariat sau donând aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.