Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Micro-Folie Sibiu – primul muzeu digital din România a fost inaugurat oficial

0

Sâmbătă, 15 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și al Sezonului România-Franța, Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, Daniela Câmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu, Constantin Chiriac, Președintele FITS, Andrei Țărnea, comisarul general al Sezonului România-Franța 2019 în România și François Bloch, Directorul General BRD Groupe Société Générale, alături de Octavian Saiu, profesor și critic de teatru, au inaugurat oficial Micro-Folie Sibiu, primul muzeu digital din România.

Micro-Folie Sibiu este un loc de intersecție între era digitală și ludic. Într-un spațiu prietenos, copiii de toate vârstele sunt invitați să descopere într-o manieră interactivă atât mari opere de artă ale lumii, cât și avatarele realității virtuale. „Micro-Folie Sibiu este un concept inovator, un spațiu deosebit ce aparține tuturor vizitatorilor. În același timp, este și un instrument ce întruchipează dialogul intercultural. Acest muzeu digital este o ușă deschisă către patrimoniul cultural, o comoară care așteaptă să fie descoperită,” a declarat E.S. Michèle Ramis.

Micro-Folie (care a fost, până în prezent, implementat în aproape 200 de orașe din întreaga lume) este conceput de Ministerul Culturii din Franța și coordonat de La Villette. Acesta propune publicului trei structuri complementare, fiecare cu propriul său specific: Muzeul digital, Realitatea virtuală și Fab Lab. „Cultura este un drept dar și o valoare la care toată lumea trebuie să aibă acces”, a precizat Andrei Țărnea. „Micro-Folie face un pas mai departe în acest exercițiu de democratizare a culturii. Ne dorim ca în viitor să vedem cât mai multe Micro-Folii instalate în România, iar Sibiul va avea mereu privilegiul de a fi orașul cu prima Micro-Folie din Europa, în afară de Franța.”

Dimensiunea educativă și de divertisment își dau întâlnire pentru prima dată în România, la Sibiu și aduc viitorul în prezent. Proiectul Micro-Folie va deveni un spațiu permanent de interacțiune culturală, la Casa Artelor – Muzeul ASTRA din Sibiu (Piața Mică nr. 21). „Micro-Folie este cu siguranță un proiect care va schimba viețile copiilor, tinerilor, un proiect strategic ce va rămâne pentru totdeauna în România și astăzi avem șansa să-l inaugurăm oficial. Aici nu ne aflăm la o simplă sărbătoare, ci marcăm un proiect istoric care va reprezenta o muncă asumată și continuă” a adăugat Constantin Chiriac.

Micro-Folie Sibiu – Hotspot Cultural BRD Groupe Société Générale, proiect organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Muzeul ASTRA – Casa Artelor, La Villette (Paris) și Ministerul Culturii din Franța, în cadrul Sezonului România-Franța. Experiență digitală facilitată de Samsung și dARe by Samsung. Pentru mai multe detalii accesați: https://sezonulromaniafranta.ro/eveniment/micro-folie-la-sibiu/

Sezonul România-Franța se desfășoară în România până pe 14 iulie și are ca vocație reînnoirea imaginii și percepției pe care cele două țări le au una față de cealaltă, cât și întărirea legăturilor economice, științifice și culturale care le leagă în mod istoric. Secvența din România a Sezonului dezvăluie dinamismul și imaginația creatorilor și companiilor, ca o oglindă a societăților noastre, depășind clișeele asociate Franței. Pentru mai multe informații accesați: www.sezonulromaniafranta.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.