Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mesajul campaniei #PeBune? a ajuns la peste 380 000 de internauti in urma unei campanii lansate in social media

0

La initiativa yeParking, jucatori activi din domeniul mobilitatii si infrastructurii rutiere au implementat o campanie in social media pentru promovarea mesajului initiativei „#PeBune?” a Fundatiei Motivation Romania si au transmis catre publicul propriu indemnul de eliberare a locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilitati si ocupate abuziv.

Campania din mediul online a fost sustinuta de Free Now, Citylink, Romania Fara Gropi si Sofer Online si a fost derulata pe o perioada de 3 saptamani, incepand cu data de 15 martie.

Pe paginile de facebook ale partenerilor au fost publicate mesaje de indemn pentru eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilitati si ocupate abuziv, precum si motivele pentru care acele locuri de parcare trebuie sa ramana libere pentru publicul caruia ii sunt destinate.

„Prin mesajul campaniei #PeBune? promovam unul dintre drepturile persoanelor cu dizabilitati, respectiv acela de a avea o viata activa si independenta. Prin respectarea acestui drept de catre persoanele fara dizabilitati ii incurajam pe concetatenii nostri cu dizabilitati sa fie membri valorosi ai comunitatii. Prin eliberarea acestor locuri de parcare, persoanele fara dizabilitati respecta legea, dar fac si un gest cat se poate de normal fata de persoanele care au nevoie de acele locuri de parcare”, a declarant Monica Tautul, coordonatorul campaniei #PeBune?.

Conform unei statistici oferite Fundatiei Motivation Romania de catre Registrul Auto Roman pentru perioada ianuarie 2012 – iunie 2020 au fost inregistrate peste 7800 de autovehicule adaptate pentru soferii si pasagerii cu dizabilitati, la nivel national.

Potrivit ultimelor studii InfoCons, in anumite sectoare din Bucuresti sunt inregistrate peste 25000 de locuri de parcare publice, insa doar 715 sunt marcate pentru persoanele cu dizabilitati.

“Se tot vorbeste de cativa ani de orase smart, municipii smart, strazi smart. Ce nu prea auzim sunt insa “comunitati smart”. Pentru ca un oras sa fie smart, trebuie ca si comunitatile din el sa contribuie. Iar contributia la un oras smart, incepe de la lucruri mici, de bun simt – cum ar fi neocuparea unui loc de parcare dedicat persoanelor cu dizabilitati sau neblocarea trotuarului cu masini parcate.Stim ca optiunile de parcare ale tuturor ca soferi devin tot mai limitate. Tocmai de aceea, la yeParking cautam constant optiuni noi si metode prin care sa ne ajutam reciproc. Trebuie insa sa avem mereu in vedere, ca oricat de limitate sunt optiunile noastre, persoanele cu dizabilitati participante si ele la trafic (ca pietoni sau soferi) au si mai putine optiuni. Smart nu inseamna doar un gadget sau o aplicatie – smart inseamna respect si comuniune in comunitate”, a declarat Mihai Lodoaba, co-fondator si CEO yeParking.

In cadrul campaniei derulate in social media, au fost publicate o serie de materiale de incurajare a initiativei #PeBune?. Mesajul a ajuns la peste 380.000 de persoane, si a fost transmis si prin buletine informative si articole de blog ale partenerilor.

Ideea campaniei a fost conturata in cadrul proiectului ”8 ore peste program pentru o cauza buna” al Fundatiei Comunitare Bucuresti, care a adunat laolalta pentru o intalnire de lucru, profesionisti din mai multe arii profesionale si ONG-uri.

**

Despre yeParking

yeParking este singura aplicatie de parksharing din Romania care ajuta soferii sa gaseasca sute de locuri de parcare in diferite orase din tara: Cluj – Napoca, Bucuresti, Iasi, Brasov sau Oradea fiind doar cateva dintre ele. Aplicatia are ca scop sa favorizeze punerea in valoare la maximum a parcarile existente, atat pentru proprietarii lor, cat si pentru soferi. Incurajeaza comunicarea si implicarea activa a soferilor in rezolvarea problemelor legate de trafic, plecand de la premisa ca schimbarea poate si trebuie sa inceapa si din comunitate.

Despre Fundatia Motivation Romania

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le ofera acopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare activa si instruire pentru viata independenta alaturi de un instructor in scaun rulant, consultanta pentru accesibilizarea spatiilor si sport adaptat. Pana in prezent, Motivation a redat libertatea de miscare si speranta intr-o viata implinita pentru mai mult de 25.800 de persoane cu dizabilitati din Romania. Mai multe informatii pe www.motivation.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.