Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mass media diasporei romane

0

COMUNICAT DE PRESĂ
Săptămâna trecuta, la Mangalia, s-a desfăşurat cea de-a 10-a Întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor românilor de pretutindeni, care a avut, în acest an, ca temă „Mass media diasporei române”, reunind astfel, oameni de presă care scriu în limba română, dar care îşi desfăşoară activitatea în afara graniţelor României, precum şi membri ai conducerilor unor asociaţii româneşti care au, între obiectele lor de activitate, editarea de publicaţii sau funcţionarea unor posturi de radio şi televiziune care se adresează conaţionalilor noştri care muncesc şi trăiesc în   exteriorul ţării.
Alături de cei veniţi din străinătate, s-au aflat ziarişti din presa scrisă sau audiovizuală din România, care au ediţii speciale pentru diaspora noastră, precum şi reprezentanţi ai conducerii Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Întâlnirea „Mass media diasporei române”, sub sloganul „Hai acasă !”, manifestare sponsorizată de către Agenţia de Strategii Guvernamentale, a adunat peste 80 de slujitori şi propagatori ai cuvântului românesc, din 14 ţări din lume, care, cu eforturi şi sacrificii notabile, contribuie esenţial la mai buna informare şi integrare a românilor de pretutindeni, aflaţi din diverse motive în afara graniţelor României, dar, în egală măsură, la păstrarea şi afirmarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

Participanţii la întâlnire au avut ocazia să se întâlnească şi să discute cu reprezentanţi ai conducerilor Ministerului Culturii şi Cultelor, Ministerul Mediului, Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din M.A.E., Societăţii Române de Radio, Televiziunii Române precum şi ai Episcopiei Tomisului.
Cu acest prilej, dl.prof.dr. Mihai Miron , presedintele UZP a inmanat unor ziaristi din diaspora Ordinul Ziaristilor, clasa I. Tot sub egida UZP s-au lansat cateva carti de catre Adi Cristi si Dumitru Marin iar dl.Miron a prezentat primul volum de „dezvaluiri” al generalului Talpes. La finalul manifestării, domnul Gabriel Bădescu, preşedintele Agenţiei de Strategii Guvernamentale, care a fost prezent, de asemenea, la acestă întâlnire, a prezentat un mesaj din partea Primului Ministru al României, adresat participanţilor.

In scrisoarea primului ministru, primită cu interes şi apreciere, de participanţi, se spune, între altele: „Guvernul României are datoria să îi susţină pe toţi românii, fie că s-au născut şi trăiesc în ţată, au plecat în afara ţării sau s-au născut în afara ei. Apreciem în mod deosebit activitatea pe care o desfăşuraţi în sprijinul românilor care trăiesc în afara graniţelor României.  Stiu  cât de importantă este mass media din diasporă, pentru românii din afara ţării.

Cunosc faptul că vă doriţi o  implicare  mai puternică a statului pentru sprijinirea românilor de pretutindeni şi vă asigur  că ne vom continua demersurile pentru ca toţi românii să se poată bucura liber de drepturile promovate de instituţiile europene şi internaţionale în domeniul minorităţilor naţionale.

In condiţiile actuale, avem obligaţia atât noi, în ţară, cât şi dumneavoastră, în afară, să fim solidari unii cu alţii şi să găsim cele mai bune soluţii pentru ca românii să-şi poată recăpăta încrederea în viitor. România are nevoie de dumneavoastră şi vă mulţumim pentru că acolo unde sunteţi, depuneţi un efort impresionant pentru ca ţara noastră să fie privită cu respect şi încredere.”

media

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.