Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Madrid: Participare românească la Festivalul de Artă Contemporană Supersimétrica

0

Reprezentanţa de la Madrid a Institutului Cultural Român sprijină participarea artistului Farid Fairuz, a galeriei Kilobase Bucharest şi a curatoarei Sandra Demetrescu la ediția 2018 a Festivalului Supersimétrica care va avea loc în perioada 22-25 februarie, în complexul cultural Matadero, Madrid. Pe lângă Kilobase Bucharest, printre invitați se numără artişti şi galerii de artă din Mexic, Spania, Japonia, Franța, Argentina, Portugalia etc. Acest festival se desfăşoară în aceeaşi perioadă cu unul dintre cele mai mari târguri de artă din lume, ARCO.

Supersimétrica este un showcase~festival~întâlnire anuală a galeriilor de artă, a proiectelor curatoriale nomade și a altor structuri plasate în zona dintre galeriile comerciale și instituțiile publice. Supersimétrica încurajează cele mai provocatoare propuneri artistice, punând accentul pe interactivitate.

Farid Fairuz va prezenta „We Are All Lichens”, un performance prin care se testează limitele imaginarului colectiv și care propune depășirea granițelor care ne fragmentează percepția, spre crearea unui nou imaginar, fără necesitatea unui corespondent în realitatea imediată.  

Farid Fairuz

În 2010, artistul Mihai Mihalcea a luat cu asalt scena culturală din România cu un proiect de ficționalizare a propriei biografii, devenind Farid Fairuz și lansând în spațiul public o serie de intervenţii performative care chestionează producția culturală, capitalismul, normele sexuale și religioase. Până să se reinventeze în Farid Fairuz, artistul Mihai Mihalcea a avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și la înființarea unor structuri și instituții devenite repere ale acestui domeniu.

Kilobase Bucharest este un proiect artistic sub forma unei galerii nomade de artă, inițiat la sfârșitul anului 2010 de către Dragoș Olea împreună cu artista vizuală Ioana Nemeș (1979-2011). Începând cu 2016, s-a alăturat inițiativei curatoarea Sandra Demetrescu.

Sandra Demetrescu, curatoare și critic de artă, a studiat la Universitatea Națională de Arte din București. A curatoriat expoziții în galerii, muzee și spații independente din Romania și a publicat în cataloage și reviste de specialitate. Din 2014, Sandra este curator și coordonator de producție la Muzeul Național de Artă Contemporană din București (MNAC).

http://www.icr.ro/madrid/

Facebook: IcrMadrid; Instituto Cultural Rumano

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.