Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Licu, o poveste românească”, proiectat în aprilie la Düsseldorf și Tel Aviv

0

Documentarul „Licu, o poveste românească”, regizat de Ana Dumitrescu, va fi proiectat, luna aceasta, la Muzeul Filmului din Düsseldorf și în cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv.

„Licu, o poveste românească” va rula pe 8 și 13 aprilie, la Filmmuseum Düsseldorf, fiind inclus în programul Black Box.

Pe 27 aprilie, el va fi prezentat în selecția internațională a celei de-a șasea ediții a Solidarity – Tel Aviv Film Festival for Human Rights, eveniment care are loc între 26 aprilie și 1 mai.

Producțiile din programul festivalului aduc în atenția spectatorilor probleme precum globalizarea, refugiații, sărăcia, drepturile femeilor, ale comunității LGBTQ și protecția mediului. Au fost selectate filme din țări precum Norvegia, Marea Britanie, Italia, SUA și Afganistan.

Filmul Anei Dumitrescu, recompensat la sfârşitul anului trecut cu trofeul Golden Dove la DOK Leipzig, va fi lansat în cinematografele românești pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Pelicula a fost prezentată, în luna martie, la cea de-a 14-a ediție a festivalului  ZagrebDox și la la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera națională.

Trailerul filmului poate fi urmărit aici:

https://www.youtube.com/watch?v=UtmE7p_nwL8

Pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/licufilm/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.