Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lectură bilingvă a cărții pentru copii „Bicicleta fermecată” de Ziua Internațională a Francofoniei 

0

Excelența Sa, Ambasadorul României în Franța, domnul Luca Niculescu, și Excelența Sa, Ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer, au citit sâmbătă, 20 martie, cartea pentru copii „Bicicleta fermecată”, scrisă de Mihaela Coșescu, ilustrată de Andreea Chiorniță și tradusă în limba franceză de Adrian Vasiliu,  în cadrul unui eveniment organizat pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei. Lectura a fost urmată de o discuție cu copii din cele două țări, moderată de Ligia Soare, traducătoare și organizatoare de evenimente culturale. 

Evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Franța, începând cu ora 9:30 a Franței, respectiv 10:30 ora României, și poate fi urmărit în reluare pe pagina Ambasadei. 

https://www.facebook.com/323005924572565/videos/3718378668269793

Bicicleta fermecată este o carte despre visuri, despre muncă, despre viața bunicilor și a străbunicilor noștri, despre puterea gesturilor mici. Este povestea unei fetițe de 4 ani care locuiește într-un sat îndepărtat din România și care într-o zi găsește o carte poștală cu o bicicletă. Din acel moment Zamfira visează să aibă o bicicletă cu care să călătorească și muncește din greu pentru a-și cumpăra una.

Excelența Sa, domnul ambasador Luca Niculescu a povestit pe pagina sa de Facebook care au fost reacțiile copiilor: 

Testimoniale despre „Bicicleta fermecată”:

M-au fermecat povestea Mihaelei Coșescu și ilustrațiile inspirate și încântătoare ale Andreei Chiornița. O carte scrisă de mană, despre trecut, prezent și viitor. O călătorie prin satul colorat mitic românesc și prin sufletul viu al unei femei generoase care nu încetează să viseze. Culoare, viața și bunătate pentru bucuria celor mici și nu numai!

Florin Bican, scriitor

Bicicleta fermecată îți descuie mai întâi ușile în spatele cărora stau amintirile neprețuite ale bunicilor blânde și îndemânatice și îți readuc mirosul de pâine rumenită în cuptor. Apoi începi să te regăsești în Zamfira și știi că niciun efort nu e prea mare pentru „Bicicleta” ta.

Alina Kasprovshi, fondatoare Fundația Comunitară București

Bicicleta fermecată îți descuie mai întâi ușile în spatele cărora stau amintirile neprețuite ale bunicilor blânde și îndemânatice și îți readuc mirosul de pâine rumenită în cuptor. Apoi începi să te regăsești în Zamfira și știi ca niciun efort nu e prea mare pentru “Bicicleta” ta.

Mădălina Coza, directoare la Centrul Româno-Danez pentru Educație Integrată

M-au fermecat povestea Mihaelei Coșescu și ilustrațiile inspirate și încântătoare ale Andreei Chiorniță. O carte scrisă de mână despre trecut, prezent și viitor. O călătorie prin satul colorat mitic românesc și prin sufletul viu al unei femei generoase care nu încetează să viseze. Culoare, viață și bunătate pentru bucuria celor mici și nu numai.

Valerie Cioloș-Villemin

Despre autoare:

Convinsă că poveștile pot schimba lumea, Mihaela Coșescu a publicat până în prezent 9 cărți pentru copii, plantând în fiecare dintre ele semințele empatiei, solidarității, simțului civic, generozității și responsabilității. Mihaela este absolventă a Facultății de Științe Politice, din cadrul Universității din București și a urmat cursurile Masterului Interdisciplinar Pedagogii Alternative și Artă Teatrală în Educație din aceeași Universitate. Mihaela este pasionată de pedagogie și lucrează în domeniul educației de 15 ani. Realizează ateliere de storytelling și lectură cu copii și adulți și este fondatoarea blogului CrestemOameni.ro și a comunității cu același nume.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.