Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul Național de Cercetare pentru Sport modernizat de TIKA

0

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), activă cu proiecte în peste 120 de țări, a lansat astăzi primul său proiect în București: inaugurarea noului laborator al Institutului Național de Cercetare pentru Sport. Acesta a fost renovat și dotat cu aparatură de ultimă generație, astfel că loturile sportive din România se vor bucura de acum de asistență ştiinţifică profesionistă, mulțumită proiectului lansat de TIKA în țara noastră.

tika

Agenția a inaugurat noul laborator al Institutului Național de Cercetare pentru Sport în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat în prezența Ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo și a Ambasadorului Turciei la București, Osman Koray Ertaș.
„Îmi place să cred că astăzi nu am facut doar gestul simbolic al tăierii unei panglici, ci am deschis o poartă către viitorul sportivilor români. Dorim ca prin acest proiect să stimulăm potențialul lor, ei aflându-se în plin program de pregătire pentru Olimpiada de la Rio. Este un început frumos și promițător al unor proiecte pe care Ministerul Tineretului și Sportului și TIKA le vor face pentru sportivii români,” a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.
TIKA a renovat complet și dotat laboratorul Institutului Național de Cercetare pentru Sport cu aparate COSMED, utilizate în măsurarea performanțelor sportivilor și atleților. În același timp, laboratorul a fost utilat cu aparate OptoJump, Concept 2 Dynamic și benzi de alergat de ultimă generație, care vor aduce o contribuție importantă în evaluarea și îmbunătățirea performanțelor sportivilor români. În plus, procesul de evaluare efectuat de specialiștii Institutului va fi sprijinit și de ecranele LG, laptopurile și camere de luat vederi pe care TIKA le-a adus în noul laborator.
„TIKA a deschis Oficiul de Coordonare a Proiectelor din România în luna februarie a acestui an iar astăzi inaugurează primul său proiect din București. Susținătoare a activităților sportive din întreaga lume, TIKA și-a dorit să vină în sprijinul unui proiect de care să beneficieze toți sportivii români de performanță, de aceea am ales renovarea și utilarea laboratorului Institutului Național de Cercetare pentru Sport. Suntem mândri și fericiți că TIKA și-a putut aduce aportul în ceea ce privește îmbunătățirea procesului de monitorizare a activităților și performanțelor sportivilor români,” a declarat Directorul Departamentului Balcani și Europa de Est din cadrul TIKA, Dr. Mahmut ÇEVİK.

Despre TIKA
Fondată în anul 1992, TIKA și-a început activitatea prin finanțarea și implementarea unor proiecte de natură socială, culturală și de sănătate în țări din întreaga lume. Aflată în subordinea directă a Instituției Primului Ministru al Turciei, TIKA a crescut numărul țărilor în care își desfășoară activitatea, începând din anul 2002. Astfel, în prezent implementează proiecte în diverse domenii precum educație, cultură, sănătate, agricultură, finanțe sau turism în mai mult de 120 de țări.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.