Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul Aspen România a desemnat câștigătorii Premiilor Aspen pentru Leadership 2020

0

Institutul Aspen România a organizat vineri, 18 decembrie, cea de a zecea ediție a Premiilor Aspen pentru Leadership, eveniment online care a marcat și 14 ani de activitate a Institutului.

Evenimentul a adus recunoaștere persoanelor care și-au lăsat amprenta asupra societății românești și globale în anul 2020, care au fost exemple de conduită etică și profesională, în domenii precum serviciul public, cercetarea și inovarea sau artele.

Premiul ”Mihnea Constantinescu – Leadership bazat pe valori” a fost acordat doamnei Dr. Adriana Pistol, preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății, ca parte a Corpului Medical aflat în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. Dr. Adriana Pistol este un expert epidemiolog care a demonstrat nu doar un înalt profesionalism, ci și calitățile unui model de leadership autentic. Premiul ”Mihnea Constantinescu – Leadership bazat pe valori” se acordă în fiecare an de către Institutul Aspen România unui lider din sectorul public sau unei organizații internaționale care a excelat în domeniul său de activitate, sprijinind și promovând constant valorile unui model de leadership de excelență.

Premiul ”Artă și Societate” a fost acordat domnului Alexander Nanau, regizor, producător și scenarist, pentru contribuția semnificativă la promovarea culturii României pe plan național și internațional și sprijinirea dezvoltării în ansamblu a patrimoniului cultural al țării noastre. Printre realizările sale se numără: Premiul Emmy International pentru documentarul ”Lumea văzută de Ion B.” (2010) și nominalizarea la Premiile Academiei Europene de Film (2015) pentru documentarul ”Toto și surorile lui”. Documentarul ”Colectiv” a fost desemnat cel mai bun film documentar la Premiile Academiei Europene de Film (2020) și este propunerea oficială a României pentru Premiile Oscar 2021 la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Premiul “Serviciu Public cu Demnitate” a fost acordat locotenent-comandorului Mihai Mureșan, pilot de elicopter SMURD, Detaşamentul Aeromedical din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI. În acest an marcat de pandemia de COVID-19, Institutul a considerat că premiul se cuvine acordat unei persoane aflate în prima linie a luptei împotriva acestui virus, care a demonstrat devotament pentru siguranța și sănătatea comunității sale, și un înalt profesionalism. Premiul “Serviciu Public cu Demnitate” se acordă în fiecare an de către Institutul Aspen România unui angajat din serviciul public, care a făcut eforturi excepționale în a-și îndeplini misiunea, devenind un model datorită standardelor sale morale și profesionale impecabile.

Premiul “Inovație și Tehnologie” a fost acordat doamnei Prof. Daniela Rus, pentru contribuția sa semnificativă adusă în domeniul cercetării și inovării la nivel mondial. Prof. Daniela Rus este director în cadrul Laboratorului de Computer Science şi Inteligenţă Artificială (CSAIL) al MIT și prodecan în domeniul cercetării la Schwarzman College of Computing al MIT, activitatea sa fiind concentrată în domeniul roboticii, inteligenței artificiale și data science.

În cadrul evenimentului a fost acordat și premiul pentru “Inițiativă Socială”, votat de comunitatea absolvenților programelor de leadership ale Institutului Aspen România. Premiul a fost acordat proiectului ”Târguri de știință și tehnologie pentru copiii din localitățile din mediul rural ale României”, parte din Programul CODEKids, inițiat de Fundația Progress.

Evenimentul dedicat Premiilor Aspen pentru Leadership a fost susținut de: UniCredit Bank, ExxonMobil, dna Cătălina Iuga și dl Vasile Iuga; Merk Class; Alliance Healthcare Romania; Orion; Rompetrol.

Printre câștigătorii din anii anteriori ai Premiilor pentru Leadership ale Institutului Aspen România, menționăm: Dl. Pierre Moscovici (Membru al Comisiei Europene – Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă în perioada 2014-2019); Dl. Michel Barnier (Președinte Task Force UE pentru Relația cu Regatul Unit); Dl. Gunther Krichbaum (Președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german); Dl. Ambasador Sorin Ducaru (director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene); Batalionul 812 Infanterie „BISTRIŢA”; Echipa Invictus România 2017; Artistul Mircea Cantor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.