Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Instituțiile academice și revistele științifice din România sunt puse pe harta globală a cercetării de cea mai mare editură științifică din lume, Elsevier

0

• Trei instituții academice și trei jurnale științifice din România au fost nominalizate la Premiile Scopus, unul dintre cele mai importante evenimente de recunoaștere a cercetării din lume
• Premiile Scopus sunt organizate de Elsevier pentru prima dată în România, în contextul creșterii performanțelor în domeniul cercetării din ultimii zece ani
• Potrivit bazei de date Scopus, în România activează aproximativ 50.000 de cercetători, care au publicat circa 75.000 de articolele științifice în jurnale de profil

Catalin_Teoharie

Elsevier, lider mondial în furnizarea de produse și soluții de informare pentru mediul științific, în colaborare cu cea de a treia Conferință pentru Acces la Literatură Științifică din România – Rolul infrastructurii informaționale în dezvoltarea cunoașterii și inovării, anunță nominalizările pentru Scopus Awards România 2015, primul eveniment de recunoaștere globală a mediului științific din România.

„România a avut o creștere considerabilă în domeniul cercetării în ultimii zece ani. Aceste premii vor ajuta la continuarea dezvoltării mediului științific din România, care devine o țară tot mai importantă pe harta cercetării din Europa Centrală și de Est. Cercetătorii și instituțiile academice românești au astfel o vizibilitate mult mai bună pe plan internațional”, declară Cătălin Teoharie, Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est. „Echipa Elsevier este onorată să participe și să susțină continua dezvoltare a cercetării românești și să evidențieze exemplele de excelență.”

Premiile Scopus Awards sunt parte a unei inițiative globale Elsevier de susținere a cercetării și de încurajare a inovațiilor în toate disciplinele științifice.
Acestea au fost create pentru a recunoaște activitatea excepțională a instituțiilor academice și a jurnalelor de profil din România. Nominalizările au fost făcute pentru două categorii:
1. Research Excellence Award
2. Journal Excellence Award

Nominalizările sunt rezultatul celor mai moderne metode de bibliometrie. Astfel, pentru a identifica candidații pentru „Journal Excellence Award” s-a folosit Source Normalized Impact per Paper (SNIP), iar selecția pentru „Research Excellence Award” s-a bazat pe Field Weighted Citation Impact (FWCI). Elsevier a realizat această analiză folosind datele din cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed, Scopus.
Nominalizările pentru Scopus Awards România 2015 sunt:
Research Excellence Award
1. Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj
2. Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, din Măgurele
3. Universitatea de Vest din Timișoara

Journal Excellence Award
1. Balkan Journal of Geometry and its Applications
2. International Journal of Computers, Communication and Control
3. Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases

Peste 100 de invitați sunt așteptați la ceremonia de decernare a premiilor, care va avea loc la Restaurantul Belvedere din Timișoara, unde vor fi anunțați câștigătorii.

Potrivit bazei de date Scopus, în România activează 50.000 de cercetători, care au publicat peste 75.000 de articole științifice în jurnalele de profil. Cele mai multe articole științifice sunt publicate în domeniile inginerie (20.000), fizică și astronomie (12.000) și medicină (11.000). Articole mai puține sunt în domenii ca biochimie, genetică și biologie moleculară (6.000), științe sociale (5.000) și mediu (4.000). Analiza a fost făcută în perioada 2010-2015.

Despre Scopus
Scopus este cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice peer-reviewed și include instrumente pentru a urmări, analiza și vizualiza cercetarea academică. Este o bază de date comprehensivă, conținând peste 55 de milioane de înregistrări indexate de la peste 21.000 de titluri de jurnale și peste 55.000 de cărți de la mai mult de 5.000 de publisheri din toată lumea, asigurând astfel o acoperire interdisciplinară largă în domeniile științei, tehnologiei, medicinii, științelor sociale și artă și științele umaniste. Scopus a fost creat și dezvoltat cu ajutorul cercetătorilor și al bibliotecarilor și include linkuri către full-text, alte resurse ale bibliotecii și poate fi conectat la alte aplicații precum software-uri de managementul referințelor. Scopus face parte din portofoliul Elsevier Research Intelligence care include instrumentele SciVal, sistemul Pure și servicii analitice customizabile.

Despre Elsevier
Elsevier este un lider mondial în furnizarea de soluții de informare care îmbunătățesc performanțele cercetătorilor din domeniile științei, tehnologiei și medicinii, ajutându-i să ia decizii bazate pe dovezi mult mai rapid și să aducă inovații care sparg limitele cunoașterii și contribuie la progresul omenirii. Elsevier oferă acces la soluții digitale – între care se numără ScienceDirect, Scopus, Elsevier Research Intelligence și ClinicalKey –publică peste 2.500 de jurnale, inclusiv The Lancet și Cell și peste 33.000 de titluri de cărți, inclusiv o serie de titluri de referință. Elsevier este parte a grupului RELX Group plc, furnizor mondial de soluții de informare pentru profesioniști din toate domeniile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.