Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrierile la School for Startups România 2012 se apropie de final

0

Mai sunt două zile în care cei care doresc să îşi dezvolte afacerea pot aplica pentru a participa la unicul program antreprenorial din ţară bazat pe o metodă de predare informală

Înscrierile pentru programul School for Startups România, ediţia 2012, se apropie de final, mai sunt două zile de înregistrări, până pe data de 1 martie. Programul, dezvoltat de Fundaţia Post-Privatizare, cu o durată de un an, va începe pe data de 5 martie la Cluj şi pe 8 martie la Bucureşti.  School for Startups îi ajută pe tinerii antreprenori să construiască un business în fazele inițiale şi riscante ale afacerii când, din punct de vedere statistic, sunt cel mai aproape de eşec.

Participanții la editia S4S din acest an  vor primi lecții, sfaturi și îndrumări din partea celor trei mentori ai programului: Doug Richard, antreprenor de succes și angel investor originar din California, Marius Ghenea, business angel şi unul dintre “leii” din cadrul variantei autohtone a “Dragon’s Den” și Péter Barta, Directorul Executiv al Fundaţiei Post-Privatizare, organizație care a adus programul School for Startups în România. În plus, experţi internaţionali precum Alexandra Samuel, Andrew Davis, David Roberts, Ken Richard şi James Dening îi vor consilia pe participanţi în toate elementele fundamentale ale unui business, precum: vânzări, marketing online, leadership sau reţele de socializare. La finalul celor patru sesiuni intensive, fiecare dintre antreprenorii înscrişi în program va avea posibilitatea de a participa la pitch-uri cu investitori.

Pentru cei care doresc să se convingă de faptul că S4S România este programul de care au nevoie pentru a pune bazele afacerii lor, există o modalitate specială de plată. Astfel, participanții la S4S România 2012, au opțiunea să plătească doar primul bootcamp (900 de lei), având posibilitatea să decidă apoi dacă vor să continue programul și dacă acesta se potrivește așteptărilor pe care le au de la un asftfel de curs. Mai multe informații despre S4S România sunt disponibile pe www.schoolforstartups.ro

Programul va debuta atât la Cluj, cât și la București, cu un bootcamp de 2 zile, în cadrul căruia, participanţii vor avea ocazia să învețe de la Doug Richard, care sunt tipurile de avantaje competitive pe care o companie le poate avea şi modalitatea prin care fiecare antreprenor le poate defini corect şi eficient.

Alte aspecte urmărite în cadrul acestui modul vor fi: înţelegerea diferitelor tipuri de pieţe, descrierea publicului ţintă căruia i se adresează afacerea, dar şi a canalelor prin intermediul cărora aceştia pot fi abordaţi. În plus, li se va explica modelul de analiză financiară Capital Asset Pricing Model (CAMP), cele patru tipuri de relaţii care se pot stabili între o companie şi clienţii săi şi modalitatea în care aceste instrumente pot fi utilizate pentru a pune bazele unei afaceri de succes.

Cea de-a doua zi de pregătire antreprenorială debutează cu informaţii şi discuţii despre importanţa realizării de parteneriate, cunoaşterea în detaliu a competitorilor şi a pieţei în care activează afacerea. În acest context, fiecare participant trebuie să înţeleagă care sunt bunurile cheie pe care le are viitorul business şi care este cea mai potrivită zonă de desfăşurare a propriei afaceri: excelenţa operaţională, produsul inovativ sau apropierea faţă de consumator.

Pe parcursul anului 2012, antreprenorii înscrişi în School for Startups România vor participa la încă 3 bootcamp-uri coordonate de către mentori, vor putea accesa o bază de date cu mii de articole pe teme antreprenoriale şi vor învăţa cum să îşi scrie propriul plan de afaceri cu ajutorul LivePlan. În plus, prin intermediul website-ului programului, fiecare participant poate interacţiona cu mentorii şi poate urmări videoclipuri „How to” utile în construcţia noului business.

 

School for Startups România 2012 este un program realizat cu sprijinul Banca Transilvania, avându-i ca parteneri pe Google România şi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Termenul limită de înscriere în program este 1 martie 2012, iar înregistrarea se realizează completând formularul disponibil pe www.schoolforstartups.ro/apply.

 

Despre Fundația Post-Privatizare

 

Fundația Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundație pentru antreprenoriat din România. Creată în 1996 de Comisia Europeană, FPP este o instituție privată care  promovează educația antreprenorială şi susține inițiativele destinate dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri românesc – cu accent pe întreprinderile mici  şi mijlocii şi start-up-uri – prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenorială, îmbunătățire a mediului de afaceri şi promovare a responsabilității sociale a întreprinderilor.

Website: www.schoolforstartups.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.