Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În 2013, IKEA Foundation a donat 139 de milioane de dolari*, cu 21% mai mult față de anul precedent

0

ikea foundation

IKEA Foundation a lansat 12 noi parteneriate în 2013 și a ajutat milioane de copii din 35 de țări, inclusiv Brazilia, Thailanda și Sudanul de Sud.

IKEA Foundation a lansat astăzi raportul anual pentru anul 2013 și anunță donații în valoare de 139 de milioane de dolari (101 de milioane de euro), care au fost direcționați către copiii și familiile din cele mai sărace comunități ale lumii. În 2013, IKEA Foundation a intrat în topul fundațiilor care fac cele mai mari donații din lume.

Comparativ cu anul 2012, IKEA Foundation a crescut rata de donații cu 21% și și-a extins acțiunile în 35 de țări, contribuind, astfel, la îmbunătățirea vieții a milioane de copii din peste o treime dintre cele mai sărace zone ale lumii. Întreaga sumă donată în anul fiscal 2013 a fost finanțată din profitul Companiei IKEA Group și reprezintă peste 3% din profitul companiei de mobilier și decorațiuni.

“Anul 2013 a fost o călătorie remarcabilă pentru noi, cei de la IKEA Foundation. Sumele donate au crescut foarte mult, am dezvoltat parteneriate inovatoare și ne-am asigurat că avem resursele să ajutăm 100 de milioane de copii și familiile lor până în anul 2015”, a declarat Per Heggenes, Chief Executive Officer la IKEA Foundation.

IKEA Foundation colaborează cu 31 de organizații non-profit și este cel mai mare donator corporativ la nivel global al UNICEF, al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), al Organizației Salvați Copiii, Clinton Health Access Initiative (CHAI), KickStart International și altele.

În anul 2013, IKEA Foundation a lucrat cu UNHCR și Refugee Housing pentru a dezvolta adăposturi de urgență mai sigure, mai durabile, şi care aduc refugiaţilor soluţii inovatoare, precum iluminatul solar.

“IKEA Foundation este cel mai mare partener din sectorul privat al UNHCR și, împreună, sperăm să transformăm viețile multor refugiați”, a declarat António Guterres, United Nations High Commissioner pentru Refugees (UNHCR).

Raportul Anual pentru anul 2013 oferă următoarele informații despre IKEA Foundation:

A făcut donații în valoare de 2 milioane de Euro către UNICEF, 1 milion de Euro către Médecins Sans Frontières și 150,000 de Euro către Salvați Copiii, pentru a aduce provizii de bază familiilor afectate de Taifunul Haiyan (Filipine)

  • A donat 50.000 de saltele IKEA către UNHCR pentru familiile de refugiați sirieni
  • A strâns 10 milioane de Euro pentru UNICEF și Salvați Copiii, cu ajutorul angajaților IKEA care s-au dedicat campaniei și al clienților, care au susținut Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație.
  • A inițiat un parteneriat cu Forest Trends, pentru a ajuta familiile din triburile Surui și Yawanawa din Brazilia să dezvolte moduri sustenabile de a-și proteja pădurile tropicale natale și să crească veniturile familiilor
  • A inițiat un parteneriat cu Care for Children, care lucrează pentru guvernele din Asia, pentru a-i ajuta să plaseze copiii orfani în familiile locale
  • Și-a extins parteneriatul cu Development Alternatives, pentru a le învăța pe femeile din India să citească, să scrie și să rezolve calcule matematice de bază
  • A finanțat burse pentru aproximativ 2.000 de femei, printr-un parteneriat cu Fundația Lila Poonawalla, care ajută femeile tinere din familiile sărace din India să urmeze studii superioare în inginerie și alte domenii profesionale.

 

Despre IKEA Foundation
IKEA Foundation îşi propune să îmbunătăţească oportunităţile pentru copii şi tineri din ţările în curs de dezvoltare, finanţând programe pe termen lung, care creează o schimbare substanţială şi de durată.

IKEA Foundation colaborează cu parteneri strategici care au abordări inovatoare, pentru a obţine rezultate pe scară largă în patru domenii fundamentale ale vieţii unui copil: un loc pe care să-l numească acasă, un început sănătos în viaţă, o educaţie de calitate şi un venit durabil în familie. Se estimează că, până în anul 2015, peste 100 de milioane de copii vor beneficia de programele finanţate.

Doi dintre partenerii principali ai IKEA Foundation sunt UNICEF şi Salvaţi Copiii. Compania IKEA, prin intermediul IKEA Foundation, este cel mai mare donator la nivel mondial pentru ambele organizaţii.

Mai multe detalii la: www.IKEAfoundation.org, www.facebook.com/IKEAFoundation şi blog.IKEAfoundation.org

*Bloomberg exchange rate din 31 December 2013

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.