Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

I’m Fine, enJOY & iReUse, câștigătorii Social Impact Award România 2018!

0

Miercuri, 3 octombrie 2018, a avut loc marea finală a Social Impact Award România, competiția care încurajează anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel internațional. În urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au câștigat premii de peste 5000 de euro și ocazia de a merge la Tbilisi în luna noiembrie, pentru a cunoaște echipele câștigătoare din celelalte 22 țări SIA, în cadrul Social Impact Award Summit.

Evenimentul care a marcat încheierea ediției din acest an a competiției a început cu prezentările celor 9 echipe finaliste, în fața participanților și a juriului format din: Irina Anghel-Enescu (Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association), Ștefan Buciuc (Head of Social Banking Unit, BCR), Raluca Cocuz (Sustainability Specialist, ENEL Romania), Alice Stavride (Concordia Romania), Alexandru Ghiță (Președinte Fondator, Educativa Group), Ciprian Stănescu (Ashoka Romania) și Mathias Haas (Co-founder Super Social).

Înainte de anunțarea câștigătorilor a avut loc o conversație cu tematica ”Doing good better”, alături de Vlad Voiculescu (Co-fondator MagiCAMP) și Mathias Haas (Co-founder Super Social & finalist SIA Austria), în care invitații au expus din proprie experiență provocările, dar și semnificația muncii pe care un antreprenor social le trăiește de-a lungul carierei sale. Conversația a fost un boost de motivație pentru cei din sală, cu precădere pentru finaliștii SIA ai căror pași se îndreaptă întocmai spre concretizarea ideilor dezvoltate in SIA.

Cele 3 echipe care au câștigat competiția Social Impact Award România sunt:

  • I’m Fine – o aplicație mobilă ce are ca scopuri stabilizarea, înțelegerea, monitorizarea și îndreptarea către ajutor profesionist a oamenilor depresivi.

  • enJOY– este un kit educaţional, suport pentru profesorul de la clasă, cu povești și exerciții practice creative, având scopul de a crește interesul elevilor pentru științele exacte.

  • iReUse – un studio de upcycling și ateliere educaționale, care curăţă orașele și reduce risipa de plastic prin transformarea unui material obișnuit în obiecte valoroase pentru comunitate.

Pe lângă cele 3 premii în valoare de 1500 de euro, finaliștii au avut ocazia să câștige și un premiu de 500 de euro, premiu venit în baza Voturilor Comunității. Această etapă a adunat peste 3000 de voturi, iar echipa care a obținut cel mai mare număr de voturi a fost Unique Faces and Glamour. UF&G este un spectacol de modă pe scena căruia vor fi doar persoane cu dizabilități. Scopul principal este schimbarea percepției societății asupra persoanelor cu dizabilități.

La aceste premii se adaugă premiul Red Bull Amaphiko revenit echipei iReUse care va merge ca invitat special la Academia Red Bull Amaphiko din Africa de Sud în mai 2019 unde va interacționa cu alți antreprenori sociali pasionați să aducă soluții inovatoare la provocările lumii.

Comunitatea SIA a însemnat cheia noastră către construirea unui business cu trăsături sociale și educaționale. Totodată, câștigarea marilor premii, ne-a dat convingerea că SIA este mult mai mult decât un incubator, este un drum către o experiență antreprenorială.”

Echipa iReUse

Am început cu o dorință de a contribui la educație în România, cu o idee vagă de afacere și cu zero experiență antreprenorială. Și totuși, până la finalul perioadei de incubare ideea noastră a luat forma unei afaceri sociale fezabile, inovative, și de impact. Mulțumită SIA, acum suntem pe cale de a deveni antreprenori sociali.”

Echipa enJoy

SIA ne-a oferit un suport extraordinar în dezvoltarea proiectului nostru. Pe lângă premiu, luăm cu noi feedback-ul juriului, cunoștințele acumulate în perioada de incubare, o rețea de oameni care vor să schimbe lumea în bine și experiența unui eveniment foarte bine organizat.”

Echipa I’m Fine

Organizatorii vor lansa anul viitor ediția cu numărul 8, Social Impact Award 2019, continuând misiunea proiectului de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră pentru tineri.

Despre SIA

Social Impact Award este o competiție internațională, prezentă în peste 20 de ţări din Europa, Africa şi Asia. SIA susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali.

În România, Social Impact Award se află la cea de-a șaptea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă cu sprijinul partenerilor ENEL România, BCR si Red Bull Amaphiko.

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.