Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ieseanul Adrian Stoica: „Noi sintem cei care fac robotii ce sint pe Marte!”

0

Stiai ca…? Stiai ca un roman este coordonatorul unui laborator NASA, Jet Propulsion Laboratory din California? Stiai ca tot el este si conducatorul stiintific secundar al candidatilor care isi sustin tezele de doctorat la prestigioase universitati din Australia si Scotia? Stiai ca Adrian Stoica este iesean?

Am citit in Ziarul de Iasi aceste lucruri minunate! Te invitam sa citesti cateva randuri despre un roman cu care sigur ne mandrim!

Adrian Stoica este ieseanul care a reusit sa lucreze intr-unul din cele mai cunoscute laboratoare de cercetare aerospatiala: NASA. De 15 ani, el este cel care a condus proiecte in valoare de milioane de dolari, iar acum este seful grupului de control avansat al robotilor. Mai exact, echipa sa e cea care a construit si conduce robotii de pe Marte.

„Noi sintem cei care fac robotii ce sint pe Marte. Echipa mea e cea care conduce robotii de pe Marte”, a afirmat dr. ing. Adrian Stoica. Cistiga peste 150.000 de dolari pe an, iar pe linga functia sa de conducere in cadrul laboratorului NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, are si rolul de conducator stiintific secundar al candidatilor care isi sustin tezele de doctorat la prestigioase universitati din Australia si Scotia. Ieseanul a organizat anul trecut in premiera in tara manifestarea stiintifica ATEQUAL, conferinta ce a reunit la Iasi mai multe simpozioane legate de imbunatatirea calitatii vietii pacientilor prin noi tehnologii si robotica. „Am ramas la fel de legat de orasul unde am crescut si unde m-am format, unde am parintii, fratele, familia cu alti membri, multi prieteni. Mi s-a parut firesc ca sa incerc sa fac si eu ceva pentru orasul acesta”, a marturisit specialistul.

PS: Multumim Andrei Radu pentru informatie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.