Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ia-ţi 4 minute azi, 18 octombrie ca să începi lupta împotriva traficului de persoane!

0

Centrul Raţiu pentru Democraţie, prin  programul „Nu e de vânzare  – Alege pentru binele tău”, este coordonator al „18 Octombrie – mişcare internaţională împotriva traficului de persoane”.  Iniţiată de Centrul Raţiu pentru Democraţie şi susţinută de Raţiu Family Charitable Foundation, mişcarea îşi propune creşterea nivelului de conștientizare în ceea ce privește amploarea acestui fenomen şi efectele sale la nivel individual, familial sau societal.  

Comisia Europeană a declarat în 2007 ziua de 18 octombrie Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, admiţând prin aceasta că traficul de persoane este un fenomen european și susținând creșterea nivelului de conștientizare prin evenimente în spațiul public. Începând cu 2008, Centrul Raţiu pentru Democraţie mobilizează membrii comunității în organizarea de acțiuni în spațiul public crescând numărul partenerilor naţionali şi dezvoltând parteneriate cu organizaţii internaţionale.

Desfăşurată sub sloganul „Ia-ţi 4 minute să începi lupta împotriva traficului de persoane”, acţiunea din acest an va fi organizată conform următorului scenariu: organizatorii vor purta haine albe şi, în timpul celor 4 minute, vor afişa pancarte cu drepturi ale omului încălcate prin traficul de persoane, în timp ce participanţii la acţiune, în haine negre, vor afişa drepturi şi alegeri garantate fiecărei fiinţe umane.

Coordonatorii locali, instituţii publice şi reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, şi-au asumat mobilizarea comunităţilor şi organizarea acţiunii în spaţiul public. Până în acest moment pe platforma dedicată mişcării au fost confirmate 24 de locaţii naţionale (Turda, București, Bacău, Deva, Cluj-Napoca, Petroșani, Gheorgheni, Ploiești, Odorheiul Secuiesc, Întorsura Buzăului, Tîrgu –Mureș, Iaşi, Miercurea Ciuc, Craiova, Zalău, Calafat, Hunedoara, Toplița, Reșița, Gherla, Sf.Gheorghe, Câmpia Turzii, Baia Mare și Drobeta Turnu Severin) şi 7 internaţionale (Düsseldorf, New Jersey, New Hampshire, New York, Budapesta, Madrid şi Lisabona). Acţiunile se vor desfăşura pe parcursul întregii zile.

Conform statisticilor, la nivel internaţional există 27 de milioane de victime ale traficului de persoane. Exploatarea sexuală sau prin muncă nu sunt fenomene limitate la anumite zone şi nu afectează numai persoane provenind din anumite medii. Prin cele 4 minute susţinem şi încurajăm unitatea membrilor comunităţii în lupta împotriva traficului de persoane.

 „Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău” este un program de mobilizare a comunităţii care vizează creşterea nivelului de informare a publicului asupra pericolului traficului de persoane şi crearea legăturii între comunitate, societatea civilă şi instituţiile autorizate în oferirea de servicii sociale sau de siguranţa publică.

 

 

Graţiela Angheluş

gratiela.anghelus@ratiudemocracycenter.org

0728977332

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.