Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Horia Colibășanu invită publicul la proiecția filmului expediției din 2018, pe Everest

0

Horia Colibășanu, unul dintre cei mai experimentați alpiniști români de mare altitudine, cu un palmares de opt vârfuri cu altitudine de peste 8.000 metri, invită publicul la proiecția filmului ultimelei sale expediții în Himalaya, la care a renunțat din cauza pericolului de avalanșă.

Miercuri, 13 februarie 2019, în sala Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, vor avea loc două sesiuni de proiecție, de la ora 19.00, respectiv de la ora 20.30, publicul având posibilitatea să adreseze întrebări la finalul filmului.

Sportivul timișorean prezintă momentele dificile din 2018 când, alături de partenerul său alpinistul slovac Peter Hamor, și-a propus un proiect deosebit în Himalaya, care presupunea parcurgerea unui traseu foarte dificil și expunerea timp de 4-5 zile la altitudine de peste 8.000 de metri, fără oxigen suplimentar sau ajutor din partea șerpașilor. Condițiile de zăpadă și de vreme au creat dificultăți pentru expediție, astfel că cei doi sportivi au hotărât să renunțe și să încerce proiectul într-un alt an.

La evenimentul din 13 februarie, va participa și Laura Mareș, singura femeie din România care a urcat pe vârful Himalayan Ama Dablam (6812m), considerat cel mai frumos munte, dar cu un traseu foarte tehnic și care a presupus efort și multe antrenamente de pregătire. Laura Mareș va povesti la Timișoara cum a fost experiența sa alături de antrenorul Justin Ionescu, care a însoțit-o în expediția din octombrie 2018.

Evenimentul Ascensiuni Himalayene: Everest și Ama Dablam are loc cu sprijinul Facultății de Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Susțin proiectul și Federația Română de Alpinism și Escaladă, Club Sportiv Alternative Timișoara și Alpin Club Carpatic.

Horia Colibășanu a fost susținut pentru expediția din 2018 de partenerii Gold: Profi, FAN Courier şi Comtim, de sponsorii Silver: Mewi și AD Auto Total, de sponsorii Bronze: Poka, Cramele Recaş şi Primăria Municipiului Timişoara.

Partenerii de echipament sunt: Marmot, Sorins, Sport Guru, Suunto, GoPro.

Parlmaresul sportivului poate fi urmărit pe www.horiacolibasanuhimalaya.ro .

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.