Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HEALING RAGAS Concert de muzică clasică indiană

0

Bhaskar Das (bansuri) & Amit Mishra (tabla)

Săptămâna aceasta vă invităm la o reîntâlnire virtuală cu doi îndrăgiți muzicieni – Bhaskar Das și Amit Mishra – pe care i-ați putut vedea pe scenă în anii trecuți la turneul „West meets East”, respectiv  Festivalul „Namaste India”.

Concertul „de acasă”, înregistrat în Mumbai și difuzat în România prin platforma EVENTBOOK, poate fi vizionat online până joi, 6 august.

Bhaskar Das este unul dintre cei mai buni interpreți la bansuri ai tinerei generații de muzicieni indieni. Născut în orașul Allahabad, a primit pregătirea muzicală de la tatăl său, Gopal Das, unul din pionierii muzicii clasice indiene la clarinet.

A fost recunoscut de către Consiliul Indian al Relațiilor Culturale pentru măiestria sa în interpretarea la bansuri și calificat ca artist de clasa „A” de All India Radio & Doordarshan (canale naționale de radio și televiziune). Este deținătorul unei diplome de master de la Universitatea din Banaras și a fost onorat cu numeroase premii: “Premiul Președintelui” oferit de Guvernul Indiei, Premiul „Young Talent” de la Muzeul din Allahabad, Concursul de muzică al Academiei Sangeet Natak, Concursul de muzică Sangeet Samiti, Concursul internațional de muzică Sahara etc. În 2017 a avut privilegiul de a concerta în fața premierului indian Narendra Modi și a regelui Filip al Belgiei.

Născut în străvechiul oraş Varanasi, într-o familie recunoscută pentru generații la rând de artişti, Amit Mishra l-a avut drept Guru pe tatăl său încă de la o vârstă fragedă. După ce a început să se dedice complet instrumentului tabla, a fost inspirat şi de bunicul său matern, dar şi de al doilea Guru al său, Pt. Sharda Sahai, un descendent direct al celui care a înfiinţat stilul Banaras Gharana de a cânta la tabla.

Primul său recital a avut loc când Amit avea doar opt ani, în cadrul unui concert organizat de UNICEF. După aceea, a participat la numeroase festivaluri din India şi din alte ţări precum Franţa, Japonia, Belgia, Germania, Italia, Ungaria, Elveţia, Spania, Marea Britanie şi multe altele. A concertat alături de artişti indieni celebri, precum Vidushi Girija Devi, Birju Maharaj, Sitara Devi, Channu Lal Mishra, dar şi mulţi alţii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.