Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gerda înoată din Asia până în Europa, pentru HOSPICE

0

Gerda Maria va înota pe 20 iulie 2014, în apele Strâmtorii Bosfor, la singura competiţie de înot din lume care leagă două continente, Asia şi Europa.

Bosphorus Cross-Continental Races este un concurs de înot care presupune traversarea Strâmtorii Bosfor, pe o distanță de 6,5 km.

gerda

Cursă se desfăşoară la Istanbul şi se află la a 26-a ediţie. Organizatorul evenimentului este Comitetul Olimpic din Turcia. Anul acesta cursa va avea loc pe 20 iulie, cu startul la ora 12:00.

Gerda Maria vorbește cu drag despre cauza HOSPICE și despre motivația acestei provocări:

’’Fac acest lucru deoarece îmi place să cred că întotdeauna se mai poate face ceva, chiar şi atunci când pare că nu mai e nimic de făcut. Misiunea HOSPICE Casa Speranţei este şi misiunea mea! Am reprezentat România de trei ori la această cursă, obţinând de două ori locul 3 şi o dată locul 5. Cursa de anul acesta va avea, însă, o încărcătură emoţională aparte, pentru că ştiu că voi toţi veţi fi alături de mine, donând pentru cauza în care cred.

Și o voi face cu tot sufletul, pentru a aduce un zâmbet pe chipurile mult încercate ale celor peste 10.000 de femei din România care sunt diagnosticate anual cu o boală dură: cancer mamar.’’ – Gerda Maria

Repere pe traseu:

Start: Kanlıcă Port

Finish: Kuruçeşme Cemil Topuzlu Park

Pe partea din Anatolia: Kanlıca Bay, Fatih Sultan Mehmet Bridge, Küçüksu, Cape Kandilli,

Vaniköy Kuleli Military High School, Çengelköy.

Pe partea europeană: Baltă Limanı Bay, Fatih Sultan Mehmet Bridge, Rumeli Hisarı Beacon,

Bebek Bay, Arnavutköy Ferry Port, Galatasaray Island, Kuruçeşme Beacon.

Cu sprijinul:

Donna Medical Center, clinică dedicată sănătății femeilor și Centru de Excelență pentru depistarea precoce a cancerului mamar.

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă. Beneficiarii serviciilor sunt copiii și adulții cu boli incurabile din București, Brașov, Făgăraș și Zărnești.

Îngrijirea paliativă este menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci când se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (după Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 22 ani, servicii de îngrijire paliativă și a fost desemnat centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.