Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GapMinder, fond de investiții de 36 de milioane de euro, se află în plin proces de selecție a startup-urilor din cohorta trei a programului Techcelerator

0

26 de startup-uri tech din cele 185 care s-au înscris la cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator intră în faza finală de selecție care va avea loc în perioada 4-5 aprilie în cadrul unui bootcamp organizat la București. Techcelerator este primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiții.

Startup-urile care vor fi selectate pentru a intra în a treia serie a programului Techcelerator vor beneficia de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmată de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp.

GapMinder a atins recent pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

Într-un an am reușit să atragem noi investitori și o sumă suplimentară de 10 milioane de euro, cu ajutorul cărora avem acum o dimensiune a fondului de 36 de milioane de euro şi sperăm să ajungem la 40 de milioane până la jumătatea acestui an. Acordăm fonduri inițiale de 50.000 de euro pentru fiecare dintre startup-urile pe care le vom selecta pentru a treia rundă a Techcelerator, pe care le putem suplimenta cu sume între 50.000 și 100.000 de euro în funcție de performanțele companiilor din timpul programului. În plus, față de cele cinci investiții deja făcute în companii la nivel de seed şi seria A, în perioada următoare avem în atenție și alte business-uri aflate la acest nivel de dezvoltare pentru investiții cu un prag mult mai ridicat”, a declarat Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder Venture BV.

Techcelerator vizează companii aflate cel puțin în faza Minimum Viable Product (MVP), cu o structură solidă a echipei, soluții de impact pe piață și tehnologii inovatoare. Dintre aplicanții pentru a treia rundă a programului, 69% au soluții în faza MVP, pre-comercială sau comercială, iar 21% se află în stadiul Proof of Concept (POC).

În ceea ce privește ariile de interes pentru Techcelerator, 15% dintre startup-urile preselectate au soluții din zona MedTech, respectiv PropTech (inclusiv case inteligente), 13% vizează FinTech, 11% Retail / e-commerce, urmate de soluții de Social Engagement 9%, Marketing Automation 8%, AgriTech & Food 6%, HR Tech 6%, EduTech 5%, dezvoltare de software 5%, CleanTech & energie 3%, gaming 2%, respectiv securitate cibernetică 1%.

Companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia și de implicarea partenerilor Banca Transilvania, Globalworth și EY Romania care se vor concentra în mod special pe trei direcții specifice: FinTech, PropTech și Digital Transformation (& Automatizare).

***

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Fondul de investiții pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs, respectiv echipă. GapMinder investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directă ca investitori, sporind creșterea organică a companiilor prin implicarea directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă, disciplina financiară și susținerea managementului.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. 

Despre Techcelerator


Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, și altele.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.

Despre Programul Operațional Competitivitate

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.