Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala de premiere a Campaniei „Noi susţinem Excelența!” Premiile de Excelență „Mihai Eminescu”2016

0

Campania de promovare a valorilor româneşti din străinătate „Noi susţinem Excelența!”, lansată în luna ianuarie 2015 de către publicația în limba română „Occidentul Românesc”, se apropie de final. Acțiunea s-a desfășurat în trei etape distincte, iar pe data de 15 ianuarie 2016 se va finaliza printr-o Gală de premiere a tuturor celor nominalizați în această amplă campanie.

trofeu_campania_de_excelenta_or[640x480]

Etapele Campaniei „Noi susţinem Excelența!”

I – Promovarea românilor (15 ianuarie 2015 –15 ianuarie 2016) care prin pasiune şi dăruire fac performanţă în țările lor de adopție

Am dorit să ne implicăm în promovarea celor care excelează în domeniile lor de activitate pentru că mass-media din România vorbeşte prea puţin despre românii de succes din străinătate – de la simpli muncitori, foarte apreciați de cei pentru care lucrează, la cercetători, profesori, medici, scriitori, pictori, sportivi, oameni de afaceri – și despre eforturile și sacrificiile lor.

II – Concurs de poezie și proză scurtă (15 ianuarie–15 august 2015)

Deschis românilor din ţară şi străinătate, cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, concursul a stârnit un interes de excepţie în rândul cititorilor „Occidentului Românesc”: tineri, foarte tineri, adulţi de vârsta a doua sau a treia, români din toate colţurile României, dar şi din toate colţurile lumii, au trimis sute de materiale pentru acest eveniment.
În total, au fost recepţionate 637 de materiale până la data de 15 mai, la miezul nopţii, data limită până la care puteau fi acceptate înscrierile. În ediţia „Occidentul Românesc” din luna iulie s-au publicat numele autorilor ale căror lucrări au rămas în etapa finală, iar în ediția din august am făcut cunoştinţă cu câştigătorii.

III – Acţiunea de promovare a limbii române (15 ianuarie 2015 – 15 ianuarie 2016)

Prin această acţiune am dorit să venim în ajutorul profesorilor de la cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Spania cu lucrări atractive şi interesante ca lectură pentru copiii români. În paginile publicaţiei noastre există un spaţiu, Pagina Copiilor, dedicat copiilor români din Spania (şi nu numai) unde, pentru fiecare ediţie, doamna profesoară Letiția Coza donează, din scrierile sale, fragmente dedicate copiilor, respectiv, poezii şi integrame. Acest gen de colaborare nu are niciun fel de implicare financiară din partea profesorilor sau a altor persoane. A fost și este un dar în semn de preţuire şi apreciere pentru copiii şi profesorii români din Spania, din partea doamnei profesoare Letiția Coza și a echipei redacţionale „Occidentul Românesc”.

Scopul evenimentului

Gala de premiere a Campaniei „Noi susținem Excelența!” se va desfășura în perioada 15 – 17 ianuarie 2016, în Benidorm, Provincia Alicante / Spania.
În cadrul acestei acțiuni culturale vor fi premiați:
 Români de succes din Spania;
 Câștigătorii Concursului de proză scurtă și poezie;
 Profesori de la cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Spania, care s-au implicat în acțiunea de promovare a limbii române;
 Oameni de afaceri și jurnaliști din mass-media românească din Europa și SUA.

Cu ocazia Galei de premiere se vor marca:
 realizările comunității românești din Peninsula Iberică;
 5 ani de prezență neîntreruptă a publicației Occidentul Românesc în comunitățile românești din Spania și Insulele Baleare;
 legăturile culturale, sociale și economice dintre Spania și România;
 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu;
 Ziua Culturii Naționale a României.

La ampla acțiune vor participa 126 de invitați, oameni de afaceri români din Spania, Austria, Anglia, Germania, profesori care susţin cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Spania, medici, avocați, muncitori și specialiști români în diverse domenii de activitate din Insulele Baleare și Spania, câștigători ai Concursului de proză scurtă și poezie, jurnaliști din mass-media românească din: SUA, Italia, Austria, Spania, Anglia, Germania, Belgia, Grecia, Israel și România, autorități spaniole și române, precum și alți invitați speciali.
În cadrul evenimentului, doamna profesoară Letiția Coza din România, autoarea paginii din Occidentul Românesc care este dedicată copiilor, va avea o întâlnire cu elevii care participă la cursul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească din Benidorm, Altea și Alfàs del Pi / Provincia Alicante – Spania.

Decernarea premiilor va fi realizată de către doamna profesoară Dorina Apostol – Președinte al Asociației Ulpia Traiana din Benidorm și de către cunoscutul realizator din cadrul Redacţiei Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune, Costin Tuchilă.

Important!
Gala de premiere a Campaniei „Noi susținem Excelența!” nu face parte din proiecte finanțate de DPRRP, ICR, proiecte europene etc. Toată cheltuiala evenimentului este suportată în totalitate de către echipa redacțională „Occidentul Românesc”, sponsori și prieteni OR.

Redacția Occidentul Românesc

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.