Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Chișinău: Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest,  ediția a IX-a

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, organizează în perioada 7-12 mai 2019, ediția a IX-a  a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru și Film Class Fest. Manifestările evenimentului se vor desfășura în incinta Teatrului Geneza Art și a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

 

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest este o manifestare cultural-artistică în care se promovează creațiile teatrale și cinematografice realizate de studenții actori, regizori, coregrafi și scenografi de la instituțiile de învățământ artistic din mai multe țări europene, în special al celor din spațiul românesc.  Această ediție a ClassFest – ului este orientată spre promovarea artei cinematografice, astfel în programul festivalului vor fi incluse filme de diferite genuri, realizate de studenți. În program vor fi incluse activități precum realizarea atelierelor de creație, inaugurarea unei expoziții de fotografie, vor avea loc discuţii asupra filmelor vizionate, ceea ce va asigura un inedit schimb de experienţă pentru toți participanții la festival. În acest scop, la acestă ediție, vor participa tineri cineaști din România, Republica Moldova, Germania, Austria, Polonia, Georgia, Franţa, Ucraina, Federația Rusă, Republica Belarus, precum și Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaijan, Armenia.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău a fost partenerul fidel al edițiilor anterioare ale Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest, iar la ediția din 2019 asigură acoperirea cheltuielilor de participare (cazare, transport) a 3 invitaţi – studenţi  și profesori de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, Bucureşti, România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.