Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția FOUND.LOST.FOUND. va reprezenta România în premieră la Designblok

0

Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, Designblok Prague Design and Fashion Week este cel mai mare eveniment de design din Republica Cehă și se bucură de foarte mare succes în fiecare an, încă din 1999.

unnamed

Pentru prima dată, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga, România va fi reprezentata în acest an prin proiectul FOUND.LOST.FOUND. – instalație de bijuterie contemporană cu inspirație din tezaurul dacic – selectat de organizatori pentru a participa la secțiunea Openstudio, în perioada 26-31 octombrie 2016 (standul L 123 din complexul expozițional Vystaviste Holesovice).

Realizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană – și gândită ca un omagiu adus unei tradiții fabuloase, în parte uitată, expoziția FOUND.LOST.FOUND. este o reinterpretare actuală a formelor încărcate simbolic, de o mare spectaculozitate, ale podoabelor dacice. Proiectul are la bază reactualizarea creativă a unui patrimoniu valoros care, depășind condiția pur muzeală, devine o formă vie, relevantă pentru existenţa contemporană. La Praga, publicul va redescoperi tezaurul românesc prin intermediul creațiilor de bijuterie contemporană ale artiștilor David Sandu, Otilia Mihalcea, Andreia Popescu, Ioana Ardelean, Adelina Petcan, Ludmila Buga și Diana Tobosaru – șapte designeri care au pornit într-o călătorie artistică prin istorie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.