Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EUROSFAT 2019 – În Campanie pentru UE

0

București, 12 aprilie 2019, Hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

A 7-a ediție a forumului EUROSFAT și-a deschis astăzi ușile prin implicarea cetățenilor României în dezbateri cu candidații de top ai principalelor grupuri politice din România la alegerile europene.

La sesiunea plenară a Forumului EUROSFAT, EUROPULS – Centrul de Expertiză Europeană a regrupat din nou principalele partidele politice românești, reprezentante de către următorii candidați la alegerile europarlamentare: Dacian Cioloș (Președinte PLUS), Siegfried Mureșan (Membru al Parlamentului European, PNL), Victor Ponta (Președinte Pro România), Eugen Tomac (Președinte PMP) și Tudor-Tim Ionescu (candidat la alegerile parlamentare din parte ALDE).

Tana Foarfă, noua directoare a Centrului de Expertiză Europeană EUROPULS, a salutat toți participanții la Forum și a precizat că prezența lor crescută nu face decât să reconfirme interesul cetățenilor români pentru proiectul european.

Angela Cristea, șeful reprezentanței Comisiei Europene în România a îndemnat participanții Forumului să meargă la vot pe data de 26 mai, întrucât votul fiecărui cetățean din Uniunea Europeană va influența în mod direct modul în care se vor lua deciziile la nivelul european. Aceasta a evidențiat și principalele valori ale Uniunii Europene precum democrația, statul de drept și respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Principalii decidenți politici din România, aflați în fruntea listelor propuse de către partidele politice românești au prezentat principalele mesaje pe care vor să le adreseze participanților și pe care doresc ca aceștia să le rețină în ziua votului la alegerile europarlamentare. Aceștia au discutat și despre propunerile concrete pentru o reprezentare mai fidelă a intereselor cetățenilor României în Parlamentul European și au răspuns întrebărilor publicului.

Cetățenii, alături de reprezentanții societății civile au dorit să afle ce partid ar vota fiecare candidat dacă nu ar putea să îl voteze pe cel propriu, cum doresc partidele să crească participarea la vot atât a tinerilor, cât și a generațiilor de peste 60 de ani. Aceștia s-au arătat interesați de soluții concrete pentru problemele comunităților rurale, a celor de etnie rromă și creșterea reprezentativității tinerilor la nivelul viitorului Parlament European.

Continuăm forumul EUROSFAT cu 8 dezbateri tematice în contextul politic extraordinar al alegerilor europene și în timpul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, alături de peste 600 de participanți și 55 de vorbitori.

Invităm reprezentanții presei să ni se alăture în reflectarea echidistantă a acestor dezbateri și în efortul de informare a votanților europeni!

Reamintim că forumul EUROSFAT este bazat pe dialogul deschis între cetățeni și reprezentanții lor la nivelul instituțiilor naționale și europene. În cadrul forumului sunt dezbătute cele mai actuale subiecte la nivel european, național și regional.

Acest forum reprezintă un efort al unui grup de experți voluntari români cu viziuni pro-europene fiind sprijinit și realizat sub patronajul Președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Pentru a urmări programul forumului, vă invităm să accesați pagina EUROSFAT 2019.eurosfat.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.