Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Enescu in Exil – Conferinta Fundatiei Ratiu la Londra

0

Fundaţia Raţiu din Marea Britanie are plăcerea să anunţe organizarea la Londra a conferinţei

ENESCU ÎN EXIL – CURTAT ŞI URMĂRIT DE AUTORITĂŢILE COMUNISTE
susţinută de Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu

în cadrul programului Culture Power. Conferinţa este găzduită de Dr. Mike Phillips, romancier, istoric şi curator, consultant pentru diverse organizaţii culturale europene, distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).
Conferinţa va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.


Luni 27 iunie 2011, 19.00-21.00, Fundaţia Raţiu/Centrul Cultural Românesc
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ; Tel. 020 7486 0295, ext 108; e-mail: bookings@romanianculturalcentre.org.uk

Intrarea este liberă, dar anunţarea prezenţei este obligatorie.

Descoperind, la puţin timp după căderea dictaturii lui Ceauşescu, că este fata unor partizani anti-comunişti, Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu s-a hotarât să le descopere povestea, aşa cum era înregistrată în dosarele Securităţii. Ulterior, a scris pe larg despre acest caz (prezentat şi la Londra în iulie 2010, în seria de conferinţe Culture Power).

Ioana şi-a extins apoi cercetarea asupra unor compozitori precum Mihail Jora şi Paul Constantinescu, care au fost persecutaţi în anii de început ai regimului comunist. Investigaţiile ei cele mai recente s-au concentrat asupra încercărilor autorităţilor bucureştene de a-l controla şi atrage înapoi în țară pe George Enescu – marele compozitor român – care alesese să părăsească România după război.

La începuturile Republicii Populare Române, în 1948, şi chiar mai înainte, când a preluat puterea, după cel de-al doilea război mondial, regimul comunist a căutat sprjinul unora dintre cele mai mari personalități românești din ţară şi de peste hotare în scopul câştigării legitimităţii. Unii au fost de acord să lucreze pentru noul regim şi au fost răsplătiţi cu poziţii importante în aparatul de stat. Alţii au preferat să nu răspundă avansurilor făcute de noua putere, în speranţa că vor putea păstra distanţa, în timp ce o a treia categorie a fost considerată de la bun început ca fiind un „element duşmănos” democraţiei populare.

Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu conduce Departamentul de muzică de cameră al Universității Naționale de Muzică din Bucureşti. A absolvit acelaşi conservator (1979 clasa de vioară) şi deţine un doctorat cu o teză despre sonatele pentru vioară de la Debussy la Enescu şi Bartok. Între 1982 şi 2000 a făcut parte din orchestra Filarmonicii George Enescu.

// // // // //

Conferinţă organizată de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie / Centrul Cultural Românesc de la Londra: www.ratiufamilyfoundation.com; www.romanianculturalcentre.org.uk
Culture Power este un program de conferinţe şi dialoguri iniţiat de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie. Organizat cu sprijinul Profusion International Creative Consultancy


Notă: Imaginea lui George Enescu prezentată mai sus este cea păstrată în dosarele Securităţii.
© Prin amabilitatea Ioanei Raluca Voicu-Arnăuţoiu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.