Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Enel Green Power isi depaseste recordul la instalarea de capacitati de energie regenerabila

0

ENEL GREEN POWER ÎNCEPE ANUL ÎN FORȚĂ ȘI ÎȘI DEPĂȘEȘTE RECORDUL ANTERIOR CU CAPACITĂȚI DE ENERGIE REGENERABILĂ DE PESTE 3 GW DEZVOLTATE ÎN 2019

  • Prin finalizarea unor capacități de energie regenerabilă de aproximativ 3.029 MW în toată lumea în 2019, Enel Green Power1 a stabilit un nou record, construind capacități cu circa 190 MW mai mari decât a făcut-o în 2018, ajungând astfel la o capacitate instalată totală de aproximativ 46 GW
  • Noua capacitate construită în 2019 va genera aproximativ 9,3 TWh anual, evitând emisia anuală de 5,85 milioane tone de CO2 în atmosferă

Roma, 10 ianuarie 2020 – Enel Green Power (EGP)[1] a stabilit un nou record în 2019, construind capacități noi de energie regenerabilă de aproximativ 3.029 MW în întreaga lume, cu circa 190 MW mai mult (+ 6,5%) decât în 2018.

„Ne-am depășit recordul anual de construcție de capacități de energie regenerabilă, datorită muncii și dedicării neobosite a colegilor noștri din întreaga lume”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power. „Această realizare stabilește un nou punct de referință pentru întregul sector, confirmând încă o dată poziția noastră de lider global în domeniul energiei verzi. Privind în viitor, ne vom provoca pe noi înșine cu scopul de a stabili în continuare noi recorduri, în conformitate cu Planul Strategic 2020-2022 al Grupului Enel, care prevede adăugare anuală, în medie, a unei capacități de 4,7 GW pe perioada Planului.”

Noile capacități de energie regenerabilă construite de EGP în 2019 includ aproximativ 47 de parcuri, în principal eoliene (1.813 MW) și solare (1.193 MW). Din punct de vedere geografic, această nouă capacitate este distribuită după cum urmează:

  • aproximativ 1.072 MW în Europa, în special în Spania;
  • circa 997 MW în America Latină, în principal în Mexic;
  • aproximativ 867 MW în America de Nord, în principal în SUA;
  • în jur de 94 MW în Africa, Asia și Oceania, în special în Africa de Sud.

Cu proiectele de peste 3 GW construite în 2019, EGP gestionează acum o capacitate totală de  aproximativ 46 GW, care îi confirmă statutul cel mai mare jucător privat de energie regenerabilă la nivel global. Noua capacitate va genera aproximativ 9,3 TWh într-un an de funcționare completă, evitând o emisie anuală de 5,85 milioane tone de CO2 în atmosferă, contribuind la obiectivul Grupului Enel de a genera aproximativ 57% din producția sa de energie din surse regenerabile în 2022.

EGP a reușit să bată acest record și cu ajutorul instrumentelor digitale pentru proiectarea și supravegherea șantierelor, folosindu-se de o abordare inovatoare care include testarea roboților pentru instalarea automatizată a panourilor și a cablurilor fotovoltaice, precum și prin utilizarea dronelor și a sistemelor de urmărire solară de ultimă generație.

Acest punct cheie confirmă angajamentul Enel de a continua să crească amprenta regenerabilelor, așa cum a fost evidențiat și în Planul Strategic 2020-2022, care prevede adăugarea a 14,1 GW de capacitate de energie regenerabilă în următoarea perioada pentru a ajunge la aproximativ 60 GW până în 2022. Creșterea capacității de regenerabile a EGP se aliniază cu obiectivul grupului Enel de a decarboniza complet mixul de generare a energiei până în 2050, sprijinind realizarea Obiectivelor ONU pentru Dezvoltare Durabilă (ODD 7 (Energie accesibilă și curată) și ODD 13 (Acțiune climatică)).

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

[1] Enel Green Power SpA și subsidiarele sale, precum și alte companii active în sectorul energiilor regenerabile ale Enel Group.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.