Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dirijorul Horia Andreescu la Festivalul Herbstgold de la Eisenstadt

0

După remarcabilul succes al concertului susţinut la Ateneul Român în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena, dirijorul Horia Andreescu va conduce acelaşi ansamblu clasat în topul mondial al celor mai bine cotate orchestre din lume, la Festivalul Internaţional “Herbstgold” de la Eisenstadt în seara de 12 septembrie,.

            Solistă va fi aceeaşi Elisabeth Leonskaja , considerată ”marea doamnă a școlii ruse de pian”, care mărturisea că are o relație foarte specială cu Festivalul Enescu și Bucureștiul, fiind una dintre marile câștigătoare ale premiului de pian al Concursului Enescu, în anul 1964, la doar 18 ani, un moment considerat definitoriu pentru evoluția carierei ei muzicale.

            Programul de la Bucureşti va fi reluat şi la Eisenstadt, acesta cuprinzând Dünser – The Waste Land, Beethoven – Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, Enescu – Suita nr. 3 pentru orchestră, „Săteasca” şi va avea loc în Sala Haydn a Castelului Esterhazy.

Festivalul Internaţional “Herbstgold” de la Eisenstadt se desfăşoară  între 11 şi 22 septembrie şi anul acesta marchează 30 de ani de la căderea Cortinei de fier şi respective deschiderea frontierei între Austria şi Ungaria.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.