Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României a fost decorat cu Ordinul Naţional francez pentru Arte și Litere în grad de Cavaler

0

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, a primit Ordinul Naţional francez pentru Arte și Litere în grad de Cavaler. Distincția i-a fost acordată miercuri, 20 noiembrie 2019, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Republicii Franceze în România. În discursul rostit de către Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România s-a menționat faptul că distincția a fost acordată pentru rolul foarte important jucat de către domnul director în realizarea Sezonului Franța-România, ca și pentru activitatea de protecție și punere în valoare a patrimoniului cultural al României.

Ordinul Artelor şi Literelor (Ordre des Arts et des Lettres) este una dintre principalele distincţii ale Republicii Franceze. Conform Decretului 57-549/1957, prin care a fost înfiinţat, este o decoraţie onorifică având scopul ”de a recompensa acele persoane care s-au distins prin creaţiile lor în domeniul artistic sau prin contribuţia pe care au avut-o în propagarea artelor şi literelor în Franţa şi în lume”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.