Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbatere “Societate civilă, mass-media și modele normative în regiunea Mării Negre”

0

Institutul Aspen România și Istanbul Institute, în colaborare cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Institutul de Cercetări Interculturale din cadrul Universității Europei de Sud-Est Lumina, organizează joi, 10 decembrie, dezbaterea “Societate civilă, mass-media și modele normative în regiunea Mării Negre”. Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), Sala multifuncţională, parter, începând cu ora 9:00.

Experți din România, Turcia și Bulgaria vor dezbate evoluția tendințelor în spațiul public și societatea civilă, cu accent pe responsabilitatea mass-media și libertatea de exprimare și de informare în regiunea Mării Negre. Totodată, discuțiile se vor axa pe modul în care aceste tendințe influențeză rolul societății civile în modelarea percepțiilor reciproce și a diferențelor politice, ideologice și culturale pe o varietate de contexte dificile în țări precum România, Bulgaria, Republica Moldova, Turcia și Ucraina.

Sesiunea I, interval orar 9:30-11:30 – Libertatea mass-media: Valori, angajamente și libertăți

Paneliști:

Erkan Saka, profesor asociat, Istanbul Bilgi University și editorialist T24, Turcia

Ioana Avădani, director, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)

Laurențiu Colintineanu, Senior editor, EurActiv.ro

Osman Köroğlu, profesor asociat, Fatih University, Turcia

Celil Sağır, Managing Editor, Today’s Zaman, Turcia

Moderator: Ovidiu Nahoi, jurnalist

Sesiunea a II-a, interval orar 11:45-12:45 – Percepții identitare pe fondul crizei refugiaților și impactul fenomenului migrației din Orientul Mijlociu: Riscuri regionale, principii operaționale și rolul mass-media

Paneliști:

Sezin Öney, Editorialist, Taraf Newspaper, Turcia

Ion M. Ioniță, redactor-şef, Foreign Policy România și Historia

Ergun Babahan, Editorialist, Özgür Düşünce Newspaper, Turcia

Oana Popescu, director, Global Focus

Liliana Popescu, prorector, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)

Yordanka Evghenieva, Sofia University, Bulgaria

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.