Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descoperă-ți talentul: Mona Nicolici aleasă drept ambasadoarea României pentru Săptămâna europeană a competențelor profesionale

0

Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate la OMV Petrom România, a fost selectată în calitate de Ambasadoare a României pentru Săptămâna europeană a competențelor profesionale 2018 (5-9 noiembrie). Organizată de Comisia Europeană, Săptămâna va cuprinde sute de evenimente în întreaga UE, pentru a sublinia avantajele pe care educația și formarea profesională (VET) le oferă cetățenilor de toate vârstele. „Descoperă-ți talentul!” este motto-ul campaniei, iar Mona Nicolici își propune să demonstreze că educația și formarea profesională, precum și programele de ucenicie reprezintă o alegere inteligentă, care generează locuri de muncă de calitate și duce la creșterea perspectivelor de angajare.

Mona Nicolici face parte dintr-un grup de Ambasadori din diferite state membre ale UE care s-au oferit răspândească mesajul în țările lor de origine despre educația și formarea profesională. Mona Nicolici a fost selectată pentru acest rol prestigios de către Comisia Europeană și autoritățile naționale din România datorită profilului său inspirațional.

Sunt onorată să fiu Ambasadoarea României pentru Săptămâna europeană a competențelor profesionale 2018 și sunt nerăbdătoare să colaborez îndeaproape cu Comisia Europeană pentru a atrage atenția asupra acestei importante inițiative în țara noastră. Competențele profesionale și programele de ucenicie vă pot ajuta să vă descoperiți talentul și slujba mult visată. Ele pot deschide uși către profesii și meserii – electrician, inginer, tâmplar, designer, muzician, specialist în vânzări, stilist, pentru a menționa doar câteva. Lista de posibilități este interminabilă. Și nu uitați, educația și formarea profesională reprezintă o oportunitate pentru toate grupele de vârstă – niciodată nu este prea târziu pentru a învăța.”

Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, a declarat:

Mă bucur că doamna Mona Nicolici a acceptat să fie Ambasadoare pentru Săptămâna noastră europeană a competențelor profesionale din noiembrie. Sunt ferm convinsă că educația și formarea profesională reprezintă o primă opțiune excelentă pentru o carieră de prim rang și știu că Mona Nicolici împărtășește angajamentul nostru de a transmite acest mesaj cât se poate de clar”.

Anul trecut au avut loc peste 1500 de evenimente în 45 de țări în cadrul celei de-a doua ediții a Săptămânii europene a competențelor profesionale. Se preconizează că Săptămâna 2018 va atrage o participare și mai mare. Pe platformele de comunicare socială, campania a ajuns anul trecut la un total de peste 15 milioane de persoane.

Statisticile VET: Europa1

  • 60% dintre absolvenții VET își găsesc prima slujbă pe termen lung în decurs de o lună de la finalizarea studiilor (procent care crește la 80 % după șase luni)

  • 85% dintre cursanții educației și formării profesionale sunt încântați de competențele pe care le-au dobândit

  • Se așteaptă o creștere cu 21% a locurilor de muncă disponibile pentru persoanele cu înaltă calificare în perioada 2015-2025, în timp ce vor fi cu 17 % mai puține oportunități pentru persoanele cu nivel scăzut de calificare

  • Peste 120 000 cursanți ai formării profesionale și ucenici și în jur de 20 000 membri ai personalului beneficiază de oportunități de mobilitate europeană în fiecare an

  • Fondul Social European investește 6.7 miliarde de euro în VET și 7.2 miliarde de euro în învățarea continuă (2014-2020)

Săptămâna europeană a competențelor profesionale

Website și harta evenimentului

Twitter: #EUVocationalSkills #DiscoverYourTalent

1 Sursă: Un ghid rapid privind acțiunea UE în domeniul educației și formării profesionale (VET). Comisia Europeană 2018

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.