Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONNECTOR @ CLUJ: CONECTăm lumea prin învăţare nonformală!

0

CONNECTOR – CONECTăm lumea prin învăţare nonformală!

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Federaţia Share Cluj-Napoca şi Restart în Educaţie organizează, în perioada 19-23 noiembrie, la Cluj-Napoca, cel mai mare eveniment de învăţare nonformală al anului 2014 din Europa: CONNECTOR.

conector

Evenimentul este finanţat prin programul european Erasmus+ şi aduce împreună peste 300 de pasionaţi de învăţare nonformală din 36 de ţări – formatori, profesori, facilitatori, persoane implicate în educaţie, lucrători de tineret şi voluntari care cred în învăţarea nonformală şi în complementaritatea acesteia cu educaţia formală.

CONNECTOR înseamnă 5 zile de activităţi, 18 ateliere de metode de învăţare, un spaţiu de interacţiune, împărtăşire şi creare de soluţii pentru educaţie. În primele 2 zile participanţii vor învăţa cum să aplice metode participative de învăţare precum teatru forum, storytelling, dans contemporan, environmental art, facilitare grafică, teatru de improvizaţie, delivering life. Ziua a treia este dedicată schimbului de idei, practici şi experienţe între participanţi, cu scopul de a identifica proiecte sau activităţi ce pot fi dezvoltate în parteneriat. În ultimele 2 zile participanţii vor prezenta metodele din eveniment în cadrul comunităţii clujene.

CONNECTOR 2014 este prima ediţie şi reprezintă doar punctul de pornire pentru cea care va urma în 2015. Ne dorim ca acest eveniment să devină un punct de referinţă la nivel european în următorii ani.

Detalii despre eveniment (în limba română) 

Detalii despre ateliere (în limba engleză)

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport ce se va derula în perioada 2014-2020. În 2014 în România au fost primite 1764 de propuneri de proiecte la primele două runde de selecţie, din care au fost aprobate 463 de proiecte. La cea de-a treia rundă au fost primite 434 de propuneri de proiecte, aflate în prezent în proces de selecţie. Proiectele se adresează tuturor sectoarelor de educaţie, formare profesională şi tineret. Bugetul disponibil pentru anul 2014 în România este de 52 000 000 Euro.

biserica sf mihail cluj

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.