Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCURS european de inovare socială cu premii în valoare de 50 000 EUR pentru cele mai bune idei

0

Comisia Europeană caută inovatori sociali cu idei pentru „Noi modalități de a crește”.

 Concursul european pentru inovare socială 2015 care acordă trei premii în valoare de 50 000 EUR pentru cele mai bune idei.

Comisia Europeană recunoaște rolul inovării sociale ca forță puternică de schimbare și ca nouă sursă de creștere economică. Concursul urmărește identificarea persoanelor și organizațiilor cu idei antreprenoriale, generatoare de schimbare.

Competition logo

Există un consens, conform căruia modelele actuale de creștere economică nu mai sunt adecvate pentru o societate în care deficitul constituie noua realitate. Tema din acest an, „Noi modalități de a crește”, va încuraja proiectele cu potențialul de a promova noi modele de creștere economică care vor susține nu numai valoarea financiară, ci și progresul social pentru cetățeni, administrații publice și întreprinderi deopotrivă. Concursul urmărește să ofere sprijin ideilor creative și tangibile care ar putea schimba modul în care economiile și societățile noastre europene funcționează și interacționează între ele.

Exemplele de idei și proiecte pe care Comisia caută să le sprijine pot include:

  • Economia colaborativă – idei care constituie o provocare pentru ipotezele pe care este, de obicei, concepută creșterea economică.
  • Aprovizionarea și producția – idei care pun în discuție lanțul de aprovizionare, modurile de producție și de livrare sau utilizarea produselor sau serviciilor convenționale.
  • Noi tehnologii – noi idei sau idei care propun utilizarea mai inteligentă a tehnologiilor existente în beneficiul societății.
  • Soluții pentru provocările viitoare, cum ar fi îmbătrânirea populației, schimbările climatice sau alimentația durabilă.

Concursul este deschis solicitanților din întreaga Uniune Europeană și din țările participante la programul european pentru cercetare și inovare Orizont 2020. Inovarea socială este o dimensiune esențială a programului. Concursul va contribui la transformarea ideilor celor mai inovatoare în proiecte concrete și în întreprinderi durabile.

Concursul de anul trecut a atras 1 254 de idei.

Aplicațiile cele mai promițătoare vor fi alese ca semi-finaliste și echipele vor fi invitate la o academie a inovării sociale în luna septembrie la Viena pentru a contribui la avansarea ideilor lor. Celor mai eficace trei proiecte li se va atribui un premiu în valoare de 50 000 EUR la ceremonia de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles în noiembrie 2015.

Termenul final al concursului este vineri, 8 mai 2015, la ora 12.00 (amiază), ora Bruxelles-ului, detalii fiind disponibile pe pagina de internet a partenerului local, Impact Hub Bucharest http://www.impacthub.ro/2015-social-innovation-competition/

Despre concursul european pentru inovare socială

Concursul european pentru inovare socială, lansat în memoria lui Diogo Vasconcelos, este un concurs cu premii, organizat de Comisia Europeană în toate țările europene, aflat în prezent în al treilea an de desfășurare. Ediția 2015 a concursului este axată în jurul temei „Noi modalități de a crește” și caută să utilizeze inovarea socială pentru a deschide calea către modele de creștere economică mai durabile și mai favorabile incluziunii în Europa.

Concursul este organizat de Comisia Europeană cu sprijinul Impact Hub, Nesta, Kennisland, Shipyard și Matter&Co.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.