Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competitie de proiecte de 25000 USD / Soros Romania

1

Fundaţia Soros România relansează competiţia de idei de proiecte, în cadrul “Fondului de urgenţă”, pentru finanţări peste 25.000 USD.
In perioada 5-16 iulie (până în 16 iulie, la ora 24.00) pot fi depuse idei de proiecte ce vizează incluziunea socială a tinerilor şi copiilor din România şi acordarea de servicii directe pentru imigranţii din România.

Exemple de initiative:

  • educatia non-formala;
  • educatia timpurie incluziva a copiilor proveniti din grupuri dezavantajate;
  • reintegrarea si reinsertia tinerilor delincventi in societate
  • sprijinirea si recuperarea copiilor aflati in situatii de risc;
  • sustinerea activitatilor care raspund nevoilor de socializare ale copiilor;
  • activitati recreative si culturale pentru copii, cum ar fi: organizarea de tabere de excelenta sau tabere sociale pentru copii, programe educationale de tipul competitiilor sportive, dezbaterilor, workshop-urilor, promovarea voluntariatului in randul copiilor;
  • activitati de acordare a unor servicii direct imigrantilor din Romania, in special celor din categorii vulnerabile (solicitanti de azil, imigranti cu statut nereglementat, tolerati, refugiati etc.): activitati educationale, servicii medicale si psihiatrice, cazare, asistenta sociala, asistenta juridica etc.

Ideile de proiecte selectate in aceasta prima etapa vor fi dezvoltate ulterior in proiecte ce vor fi depuse spre evaluare in vederea obtinerii unei finantari peste 25.000 USD.
Organizatiile interesate se pot inscrie in competitia de idei utilizand formularul de inscriere disponibil pe pagina de internet a Fundatiei, la adresa: soros.ro/fondul-de-urgenta

via stiriong.ro
Mai multe informatii pe soros.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Fundatia Soros Romania acorda finantari de peste 25.000 USD : Charity 2.0

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.