Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competitie Soros, Romanian Fellows – ONG (granturi de 40000 USD)

0

Competitia Soros – Romanian Fellows – ONG

Fundatia Soros Romania (FSR) lanseaza astazi, 7 septembrie 2009, competitia Soros – Romanian Fellows – ONG. In cadrul acestei competitii, FSR va acorda doua granturi, in valoare de maximum 20.000 USD fiecare, pentru proiecte dezvoltate de absolventi de studii in strainatate care doresc sa se implice in sectorul ONG din Romania.

logo-sorosCompetitia face parte din programul Open Society Fellows Romania: programul pentru absolventi. Acesta este dedicat in principal celor peste 1000 de absolventi ai programelor de burse universitare, post-universitare si de cercetare, acordate de FSR in perioada 1997 – 2005, dar a evoluat spre includerea printre beneficiari si a absolventilor altor programe de studii in strainatate. Programul continua, astfel, demersurile initiate in anii anteriori, destinate in egala masura crearii unei comunitati de absolventi si a unui climat de colaborare intre acestia, cat si valorificarii cunostintelor dobandite prin studiile in strainatate in beneficiul societatii civile si al institutiilor publice cheie din Romania.

Activitati finantate:

Programul va finanta proiecte care pornesc de la colaborarea absolventilor de studii in strainatate din organizatii diferite. Programul Open Society Fellows doreste sa incurajeze crearea de retele intre organizatii neguvernamentale din Romania, prin reteaua de absolventi de studii in strainatate care activeaza in interiorul organizatiilor respective.

Criterii de eligibiltate:

Sunt eligibile proiecte de actualitate pentru societatea romaneasca, la care contribuie cel putin doua organizatii neguvernamentale, in parteneriat.

O conditie obligatorie este ca fiecare dintre organizatiile participante sa aiba cel putin un angajat absolvent de studii in strainatate, care va face parte din echipa de implementare a proiectului.

Vor avea intaietate organizatiile care nu au mai beneficiat in anii anteriori de finantare in cadrul acestui program. Dorim sa incurajam participarii a cat mai multor organizatii non-guvernamentale si absolventi de studii in strainatate.

Termenul de depunere a aplicatiilor:

Aplicatiile pentru Competitia Soros – Romanian Fellows-ONG vor fi trimise cel tarziu joi, 1 octombrie 2009.

Proceduri pentru aplicanti:

Solicitantii vor trimite o propunere de proiect care va cuprinde:

a. Descrierea proiectului

    * Un argument in favoarea optiunii facute
    * Metodologia  de lucru
    * Calendarul activitatilor
    * Bugetul solicitat
    * Prezentarea organizatiilor neguvernamentale : aplicant si parteneri
    * Prezentare/CV- ul detaliat al absolventilor de studii in strainatate
    * Copii dupa diplomele de studii in strainatate ale absolventilor

b. Dupa evaluare si decizia Fundatiei de a finanta un proiect, solicitantul va trece la implementarea acestuia.

c. Proiectele vor fi publicate pe site-ul Fundatiei Soros Romania.
Aplicatiile vor fi trimise exclusiv in format electronic la adresa dionescu[at]soros[punct]ro.
Pentru detalii suplimentare:

Coordonator de program: Denisa Ionescu
Fundatia Soros Romania
Str. Caderea Bastiliei, 33
Sector 1, 010613
Bucuresti, Romania
Tel.: +40 21 2121101/02
Fax: +40 21 2121032
email: dionescu[at]soros[punct]ro
www.soros.ro

Laura Husti-Radulet
lhusti-radulet[ at]soros[ dot]ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.