Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Community Lab pentru inovatori sociali în domeniul climei și mediului din Europa Centrală și de Est va fi lansat pe 1 Octombrie

0

Ashoka și EIT Climate KIC CEE, în colaborare cu Centre for Systems Solutions și 4CF Strategic Foresight, lansează Community Lab, un program pentru inovatori sociali în domeniul climei din Centrul și Estul Europei. Evenimentul de lansare va avea loc online, pe data de 1 octombrie, între orele 10:30 – 13:30 – ora locală – și va aduce împreună inovatori sociali, startup-uri și organizații din regiune pentru o serie de sesiuni inspiraționale despre construirea încrederii și colaborării pentru binele planetei.


Harta Inovatorilor Sociali în domeniul Climei, lansată la începutul anului, a reprezentat primul pas al unui plan mai amplu de construire a unei comunități de agenți ai schimbării în domeniul schimbării climatice. Community Lab reprezintă următorul pas spre a împărtăși, dezbate și colabora pentru construirea unui viitor pentru o planetă sănătoasă pe care ni-l imaginăm cu toții. Community Lab oferă de asemenea oportunități financiare inițiale (seed granting) de peste 20.000 EUR pentru colaborări transfrontaliere care vor fi incubate de către participanți.
În lunile următoare Community Lab va fi gazda a câteva ateliere virtuale tematice și a unor experiențe de învățare axate pe creșterea încrederii în domeniul acțiunii pentru climă, sistemele de alimentare durabile, eficiență energetică și noi modele pentru o dezvoltare/reindustrializare sustenabilă.

Pentru a vă alătura programului Community Lab și pentru a urmări toate evenimentele și activitățile ce urmează, înscrieți-vă aici. Pentru a participa la evenimentul de lansare al Community Lab ce va avea loc pe 1 Octombrie, găsiți aici link-ul de înscriere.

Ashoka reprezintă cea mai mare rețea de antreprenori sociali. Timp de aproximativ 40 de ani Ashoka a considerat că cea mai importantă pârghie pentru progresul social este reprezentată de către o idee inovatoare care se află în mâinile unui antreprenor social de top – Ashoka Fellows. Sprijinim mai mult de 3.800 Ashoka Fellows din peste 90 de țări, ghidându-i să transforme idei neprevăzute într-un progres social transformativ. Începând cu anul 2020, îndreptăm puterea întregii noastre rețele în jurul unei noi priorități globale: reconstruirea relației dintre om și planetă.

Community Lab din Europa Centrală este o idee care a luat naștere dintr-un efort colaborativ al Ashoka cu EIT Climate-KIC în 2019. Bazat pe Harta Inovatorilor Sociali în domeniul Climei creată în 2020, un consorțiu de parteneri ai CKIC lucrează la stabilirea Communiy Lab: Cleantech ForEST, Impact Hub, Ashoka, 4CF Strategic Foresight, Centre for Systems Solutions.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.