Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comisia Europeană consultă cetățenii cu privire la gazele de șist

0

 

 Greenpeace România încurajează cetățenii să participe în cadrul procesului de consultare a publicului organizat de Comisia Europeană, pe tema gazelor de șist, proces care se derulează până pe 23 martie.

În acest sens, Comisia Europeană a publicat un chestionar pentru consultarea publicului în privința riscurilor și legislației privind gazele de șist.

greenpeace

Chestionarul se poate completa în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la următoarea adresă: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=SHALEGAS&lang=ro .

Până în prezent aproape 7.000 de cetățeni europeni și-au exprimat părerea.

Greenpeace felicită primăria comunei Gherghești din județul Vaslui, care, recent, a decis printr-o hotărâre de Consiliu Local, interzicerea explorării și exploatării gazelor de șist pe raza comunei.

Este o decizie curajoasă și sperăm ca și alți primari din zonă și nu numai să ia exemplu și să se mobilizeze astfel,” adaugă Irina Bandrabur, ofițer de presă, Greenpeace România.

Exploatarea gazelor de șist a fost interzisă în mai multe țări, printre care: Franța, Bulgaria[1], Irlanda, Africa de Sud, precum și în 18 state din SUA.

Metodele de fracturare hidraulică presupun o serie de riscuri asupra mediului, dintre care unele nu au fost aprofundate și înțelese suficient până la acest moment. În plus, este foarte posibil ca amprenta de carbon a gazului de șist să nu o depășească doar pe cea a gazului convențional, ci chiar pe cea a cărbunelui.

Unul dintre neajunsurile majore ale acestei tehnologii este legat direct de consumul de apă. Operațiunile de fracturare hidraulică asociate unui singur puț necesită un volum de apă ce poate varia între 9.000 m³ și 29.000 m³. Aceste valori pun sub semnul întrebării sustenabilitatea folosirii resurselor de apă chiar și în țări din zona temperată[2].

Greenpeace se opune exploatării rezervelor neconvenționale de gaze naturale. Greenpeace solicită un efort susținut pentru înțelegerea pe deplin a impactului acestei metode de extracție[3].

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.