Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Coca-Cola HBC își reconfirmă statul de lider în sustenabilitate, atât pe piața din România, cât și la nivel european

0

Coca-Cola HBC România a fost desemnată, pentru al 5-lea an consecutiv, cea mai sustenabilă companie din România de către Romania CSR Index 2020

Grupul Coca-Cola HBC a fost declarat cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa de către Dow Jones Sustainability Index 2020

București – 20 Noiembrie 2020 –  Coca-Cola HBC România a fost desemnată, pentru al 5-lea an consecutiv, cea mai sustenabilă companie din România de către Romania CSR Index 2020, studiul care analizează performanța și nivelul de transparență privind sustenabilitatea corporativă în rândul companiilor din România. Această recunoaștere vine la doar câteva zile după ce și Grupul Coca-Cola HBC a primit titlul de cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa, în cadrul prestigiosului top Dow Jones Sustainability Index.

Sustenabilitatea stă la baza tuturor operaţiunilor noastre. Am ales să facem o obișnuință din a ne implica în comunitate și o misiune din a ne dezvolta sustenabil. Depunem an de an eforturi pentru un impact cât mai redus asupra mediului și avem în vedere interesele tuturor celor influențați de activitatea noastră, de la angajaţi la comunităţi. Ne bucură că eforturile noastre sunt recunoscute, pentru al 5-lea an consecutiv, de cel mai important studiu de CSR din România și suntem mândri că acțiunile noastre au contribuit la performanța Grupului Coca-Cola HBC de a fi, pentru a 7-a oară în 8 ani, cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa și a 2-a la nivel global. Toate aceste distincții ne fac să muncim în fiecare an mai mult și suntem hotărâți să nu ne oprim aici. Provocările anului 2020 nu au reușit decât să ne facă mai solidari și mai responsabili. Le mulțumim tuturor colegilor și partenerilor noștri alături de care ne construim povestea de aproape 30 de ani” a declarat Alice Nichita, Public Affairs & Communication Manager la Coca-Cola HBC România

Studiul Romania CSR Index 2020 este realizat de agenția independentă de consultanță The Azores și analizează performanța și nivelul de transparență privind sustenabilitatea corporativă în rândul companiilor din România. În cadrul acestui studiu, CocaCola HBC România a înregistrat un scor de 98 de puncte din 100.

În 2019, Coca-Cola HBC România a investit peste 13,6 milioane de euro în fabricile de la Poiana Negrii și Timișoara. A continuat investițiile în ambalaje sustenabile, 13% din cantitatea totală de PET folosit în 2019 de companie în ambalarea produselor sale fiind PET reciclat sau provenit din surse regenerabile. Brandurile de ape minerale naturale Dorna și Poiana Negri sunt primele ape ambalate în PET 100% reciclat din România. De asemenea, compania a sprijinit proiecte de promovare a colectării separate a deșeurilor reciclabile, cum este Harta Reciclării sau Big Belly, a susținut tinerii prin programul La TINEri Este Puterea și a contribuit la promovarea unor zone cu potențial turistic și cultural, cum este Țara Dornelor.

La începutul acestei săptămâni, prestigiosul indice de sustenabilitate Dow Jones 2020 – unul dintre cei mai importanți parametri de referință la nivel mondial în materie de sustenabilitate – a evaluat grupul Coca-Cola HBC drept cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa. Este pentru a 7-a oară în ultimii 8 ani când compania este clasată pe locul 1 în Europa, iar cu rezultatul de anul acesta se clasează pe locul 2 la nivel global – al 10-lea an consecutiv când se clasează în primele trei.

Printre  măsurile care au făcut posibilă această clasare se numără reducerea cu 25% a intensității emisiilor de carbon de-a lungul lanțului valoric (comparativ cu 2010), introducerea de ambalaje din PET 100% reciclat pentru branduri de apă din 5 țări, printre care și România, impactul economic pozitiv generat în comunitate și sprijinul acordat a peste 300.000 de tineri din cele 28 de țări în care operează Coca-Cola HBC, prin programul Youth Empowered. Sprijinul oferit de la începutul pandemiei comunităților în care Grupul Coca-Cola HBC își desfășoară activitățile a venit rapid, donânu-se peste 4 milioane de litri de băuturi celor din linia I și peste $10 million USD, alături de Fundația Coca-Cola.

***

Despre Coca-Cola HBC România

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având în 2018 vânzări de 2,2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, are operațiuni în 28 de țări, deservind peste 600 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă largă de băuturi răcoritoare printre care băuturi carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru comunitățile în care este prezentă. În acest sens, compania oferă băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca Cola în România”, realizat pe baza datelor financiare din 2018, prezența acestui sistem pe piață locală generează o valoare adăugată de 594 milioane de euro, echivalentul a 0,29% din PIB-ul României.

În România, Coca-Cola HBC a fost desemnată cea mai sustenabilă companie pe plan local în 2016, 2017, 2018, 2019 și 2020, conform Romania CSR Index, studiu realizat de agenția de consultanță independentă The Azores. Coca-Cola HBC România este liderul industriei de băuturi, fiind cel mai mare exportator din domeniu, cu o pondere de aproximativ 30% din exporturile de băuturi.

Pentru mai multe informații despre companie, vă rugăm să vizitați site-ul www.coca-colahellenic.ro și să ne urmăriți pe LinkedIn și Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.