Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2

0

Artiști: Diana Grigorescu, Daniel Dărăban, Renata Vajda, Matei Negruțiu, Anamaria Popa, Andrei Cengher, Tudor Predescu, Andra Cați, Cosmin Gödri, Alexandru Gorea

Curator: Monotremu

7.11.2020 – 11.12.2020

Fabrica de Pensule deschide expoziția Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2, cel de-al doilea moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, în data de 4 decembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

Expoziția Future Perfect #2 / Viitor Anterior #2 va putea fi vizitată începând cu data de 7 decembrie 2020 la Casa Tranzit, str. George Barițiu, nr. 16, Cluj-Napoca.

Ne angajăm, alături de 8 artiști consacrați invitați, stârniți de fapt, să creăm cadrul unui dialog între generații într-un proiect nomad cu 4 stații de oprire, MAGMA Sf. Gheorghe a fost prima dintre acestea ]n luna noiembrie, iar acum deschidem o nouă expoziție la Casa Tranzit, din Cluj-Napoca. Sectorul emergent al scenei este unul dintre cele mai afectate de orice situație de tip criză, e valabil asta și acum. Artiștii tineri sunt nevoiți de cele mai multe ori să-și deseneze singuri structurile pe care mai apoi să înceapă să își desfășoare activitatea, să-și caute/articuleze propriul discurs artistic. Scena locală (dacă o putem numi scenă) nu este oricum din cele mai deschise și/sau prietenoase cu orice e nou și deci riscant, așa că oportunități pentru tineri artiști sunt extrem de puține.” – a declarat Mihai Iepure-Gorski, co-curator al programului de arte vizuale al Fabricii de Pensule.

Monotremu (Laura Borotea și Gabriel Boldiș) sunt artiștii invitați să curatorieze cea de-a doua expoziție a Future Perfect / Viitor Anterior, iar artiștii expozanți – Diana Grigorescu, Daniel Dărăban, Renata Vajda, Matei Negruțiu, Anamaria Popa, Andrei Cengher, Tudor Predescu, Andra Cați, Cosmin Gödri și Alexandru Gorea – sunt colegi în clasa a XII-a la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și în cadrul Opționalului de artă contemporană, în al doilea an.

De la noi a pornit invitația de a expune, mai departe au intrat în scenă propriile lor preocupări și temele cele mai de interes: lumea digitală, lumea istorică, lumea identitară, cea domestică, mediul, școala… În lipsa unei biografii profesionale prin care să se „legitimeze” artistic, toți cei prezenți se pot mândri cu o abordare cât se poate de ludică și de serioasă, în același timp, a unor subiecte despre care nu se vorbește în cadrul orelor de curs. Întregul lor demers reprezintă o colecție de lucrări libere ce ar putea celebra sfârșitul unei perioade de studiu, o formă de lucrare de atestat profesional colectivă, fără note sau diplome, sau chiar o propunere de alternativă curriculară.” – a menționat Monotremu.

Vernisajul va consta într-un tur ghidat al expoziției oferit de cei doi curatori și va avea loc online în data de 4 decembrie de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 7 – 11 Decembrie 2020, la Casa Tranzit, între orele 16:00 – 19:00, doar pe bază de programare, în grupuri de maxim 4 persoane.

Programările se pot face accesând link-ul: bit.ly/ProgramariFuturePerfect2

Toate măsurile de igienă și protecție vor fi respectate pe perioada vizitei. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata vizitei.

Partener: Casa Tranzit

Finanțatori: Adminstrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.
Evenimentul face parte din programul Living the future – modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil.
Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe informații pe www.fabricadepensule.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.