Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj IT Cluster (România) și Chiletec (Chile) semnează un acord de colaborare care aduce mai aproape mediile de afaceri din cele două țări

0

În această toamnă, Cluj IT și-a continuat misiunea de a stabili parteneriate strategice orientate spre stimularea procesului de internaționalizare a companiilor IT românești prin semnarea unui acord de parteneriat cu Asociación de Empresas Chilenas de Tecnología (Chiletec), unul dintre cele mai importante clustere în zona tehnologiei din Chile.

Ceremonia de semnare a acordului de colaborare s-a derulat cu participarea reprezentanților celor două organizații și a Excelenței Sale Jorge Tagle Canelo, ambasadorul Republicii Chile în România.

Inițiativa urmărește crearea unei platforme optime pentru inițierea și derularea colaborării dintre companiile tech din România și Chile prin crearea de parteneriate între diferite companii, promovarea reciprocă a ecosistemelor de afaceri din cele două țări, schimburi de experiență și dezvoltarea capitalului uman.

În contextul proaspătului parteneriat a fost deja planificat un prim eveniment comun care are ca scop deschiderea dialogului și a explorării potențialului de colaborare între companiile membre ale celor două organizații de business. Evenimentul se va derula în cursul lunii noiembrie, sub forma unei sesiuni de matchmaking de afaceri la care și-au anunțat deja prezența peste 20 de companii din cele două țări..

„Memorandumul de Înțelegere/Acordul de colaborare face parte dintr-un plan de colaborare cu ProChile și Ministerul Afacerilor Externe din Chile, dedicat dezvoltării de noi piețe și oportunități internaționale pentru industria tech din Chile.” a declarat domnul Ubaldo Taladriz, președinte Chiletec.

Privind noul parteneriat, Stelian Brad, Președintele Cluj IT Cluster, a declarat următoarele: „Aceste inițiative fac parte din efortul continuu al organizației noastre de a dezvolta noi oportunități internaționale care să consolideze rolul marcant al României în industria IT pe plan global. Din cunoștințele noastre este primul asemenea demers realizat între organizații reprezentative ale industriei de IT din cele două țări. Privim cu încredere acest moment care suntem convinsi că va aduce beneficii pentru toate partile implicate.”

Chiletec este o asociație non-profit, creată în urmă cu peste 17 ani, care promovează dezvoltarea industriei tehnologice din Chile. Până în prezent, organizația include peste 180 de companii chiliene din zona tech, încercând să servească drept catalizator pentru dezvoltarea industriei naționale de software și constituind un punct de întâlnire pentru coordonarea eforturilor și discuțiilor comune pe probleme intersectoriale.

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 75 de membri: peste 60 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator cu impact regional și internațional. Pentru mai multe informaţii despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.