Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Clarfon marchează Ziua Internațională a Surdității și lansează campania “Auzul, parte din viața noastră”

0

Ziua Mondială a Surdităţii – 27 Septembrie

Clarfon marchează Ziua Internațională a Surdității și lansează campania “Auzul, parte din viața noastră”

Ziua Mondială a Surdităţii a fost adoptată de către Adunarea Generală Internaţională a Surzilor în 1958. De atunci este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică din luna septembrie.

În toate etapele vietii, o bună sănătate a urechii ne ajută în comunicare și ne sprijină conexiunea care se leagă între persoanele apropiate, dar și la nivel global. Pentru cei care suferă de pierderea auzului, intervențiile optime si precoce pot facilita în mod cert accesul la educație, la muncă și comunicare.

În perioada următoare, echipa Clarfon vine cu numeroase surprize pentru pacienții săi printre care lansarea Campaniei Sociale de Conștientizare a Importanței Auzului – “Auzul contează pentru noi toți!”,  astfel marchează importanța Zilei Internaționale a Surdității, celebrată pe întreg globul în ultima duminică a acestei luni.

În luna septembrie, Clarfon evaluează gratuit auzul!

Aproximativ 466 de milioane de oameni – peste 5% din populația lumii – suferă de pierderea auzului. Dintre aceștia, 34 de milioane sunt copii iar 3 bebeluși din 1.000 se nasc cu probleme permanente de auz.

Pierderea auzului poate avea cauze genetice sau poate fi determinată de complicații la naștere, anumite boli infecțioase, infecții cronice la nivelul urechilor, folosirea anumitor medicamente, expunerea la zgomote puternice și înaintarea în vârstă.

În România, peste 2 milioane de persoane au o problemă de auz. În special, la sugarii și copiii mici cu pierdere auditivă, identificarea din timp a hipoacuziei prin diverse programe de screening poate corecta rezultatele lingvistice și educaționale viitoare.

În țările în curs de dezvoltare, 1 din 40 de persoane cu probleme de auz își achizionează un aparat auditiv.

Prin campania socială de conștientizare a importanței auzului, Clarfon se alătură asociațiilor internaționale care luptă pentru prevenirea și recuperarea surdității.

În cabinetele Clarfon vei beneficia de evaluarea gratuită a auzului dar și de numeroase soluții personalizate la problemele de auz în funcție de necesități sau de stilul de viață.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.