Cinci prieteni traversează Islanda pe MTB-uri fără ajutor extern (bikepacking)

0

Cea mai nouă provocare marca Rupicapra are ca scop traversarea pe biciclete a Islandei, în interior, de la est la vest.

Péter HADNAGY, Alpár KATONA, Lehel MEZEI, Zoltán SZÉNÁSI și Csongor VÁGÁSI vor porni către Islanda în data de 6 august cu avionul, urmând în 8 august să își înceapă aventura de 12 zile pe două roți. Cei 5 „rupicapriști” vor porni de la Farul Dalatangi din Islanda de Est și vor ajunge la Farul Bjargtangar din Islanda de Vest în 20 august.

„Ideea a fost inspirată de acțiunea lui Chris Burkard, fotograf american. El împreună cu echipa lui au traversat în 2020 pentru prima oară Islanda, de la est la vest, în decurs de 12 zile. Conform planurilor, vom avea de parcurs zilnic apx. 100 de kilometri. Vor fi zile în care vom putea merge 130 de km. Vom avea zile în care vom putea avansa doar 50 din cauza cenușii vulcanice și nisipului caracteristic zonei. Si vor fi zile în care vom avea de traversat nenumărate râuri cu apă până la brâu” – a spus Szénási Zoltán, inițiatorul proiectului.

De-a lungul călătoriei, cei 5 prieteni vor aduna 950 km și 9000 m+ diferență de nivel pe drumuri nepavate și câmpuri de lavă din interiorul Islandei. Cicliștii vor purta pe cadrele de bicicletă echipamentele, hainele și mâncarea pentru toată perioada provocării.

Deși pe timpul aventurii, ei nu vor primi niciun ajutor exterior, înainte de pornire echipa este susținută de Autoworld, AsbruTravel, HigiMag, Bike44, Garmin, Decathlon, Merinito și BellaBike.

Clubul Sporturilor Montane Rupicapra este alcătuit dintr-un grup de prieteni, sportivi amatori pasionați de sporturi montane. Rupicapra Challenge este o grupare din cadrul clubului ai cărei membri își propun diferite provocări anuale pentru a-și depăși propriile limite și de a atrage atenția asupra importanței mișcării în aer liber. Proiectele Rupicapra Challenge din trecut sunt 10k Vertical, Rupicapra Tri Challenge, Yuppi Lake Challenge, Yuppi Slide sau Yuppi Run.

Detalii despre proiect se găsesc pe link-ul: http://rupicapra.eu/iceland-traverse/ și https://www.facebook.com/RupicapraChallenge

Detalii despre Clubul Sporturilor Montane Rupicapra: https://rupicapra.eu/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.