Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cicliști din 25 de țări, prezenți la Carpathian MTB Epic 2018

0

Provocator și EPIC!

Staruri ale ciclismului montan, legende internaționale, campioni europeni și naționali, dar și cicliști amatori pasionați de acest sport participă la cea de a 2-a ediție a Carpathian MTB Epic, în încercarea de a cuceri munții României! Competiția de ciclism montan multi-etapă, acreditată de UCI, a introdus participanții în regiunea sălbatică din Carpații Meridionali și în atmosfera sportivă energizantă din complexul Cheile Grădiștei – Fundata.

Race Village al Carpathian MTB Epic 2018 a vibrat astăzi de sutele de voci ale participanților și susținătorilor lor. Evenimentul organizat de MPG România oferă cicliștilor două opțiuni de a concura: 4-day EPIC, cursă de 4 zile pentru profesioniști și amatori în care, în total, pedalează 180 km și urcă 8,500 m; 1-day Challenge, concurs de o zi în care participanții au de parcurs 40 de km și de urcat 1,500 m.

Mulți cicliști celebri și pasionați, de la campioni Europeni până la cei de nivel mondial, din 25 de țări, concurează începând de astăzi în cursa 4-day EPIC. Printre aceștia se numără Ariane Lüthi, din Elveția, care a cucerit podiumurile la unele dintre cele mai grele concursuri de mountain bike din lume, precum Absa Cape Epic la care a fost de 5 ori campioană; Frans Claes, din Belgia, numărul 1 în clasamentul UCI World Series Marathon 2017; portughezul Vitor Gamito, atlet olimpic, câștigătorul Turului MTB al Portugaliei; Gustav Larsson, din Suedia, medaliat cu argint la 2 un Campionat European în 2008 și unul mondial în 2009.

Primul concurs multi-etapă din România înregistrat în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), la categoria S2, a luat startul joi, 16 August 2018, cu un Prolog de 10 km, o cursă obligatorie de calificare a cicliștilor. Prologul este important și pentru a stabili ordinea în care concurenții se așează la Start în prima etapă a competiției, ce va începe vineri, iar timpul înregistrat de participanți este luat în considerare la clasamentul general final. Această cursă de calificare a fost menită să pună la încercare abilităților cicliștilor prin două porțiuni tehnice și abrupte, de tip downhill, cu un grad ridicat de dificultate. Traseul s-a desfășurat în jurul complexului Cheile Grădiștei – Fundata, fiind gândit ca o buclă, iar diferența de nivel este de aproximativ  600 m.

Primele cicliste care au terminat Prologul, la categoria General Elite Women sunt Ariane Lüthi (Elveția),  Jovana Crnogorac (Serbia) si Katazina Sosna (Lituania).

A fost o cursă foarte frumoasă și extrem de tehnică. M-am simțit foarte bine pe traseu! Am fost în formă astăzi și sper să continui la fel în zilele viitoare”, a declarat vedeta MTB elvețiană, Ariane Lüthi.

Andras Parti (Ungaria), Peeter Pruus (Estonia) și Martin Haring (Slovacia) au fost cei mai rapizi cicliști la categoria General Elite Men.

Pentru campionul seriei de competițiile mondiale UCI World lucrurile nu au mers atât de bine pe durata acestei curse de calificare.

Nu sunt mulțumit de cum am pedalat astăzi. Din păcate am avut un incident la începutul cursei, am căzut pentru că nu am fost atent la traseu, iar acest lucru mi-a influențat rezultatul final la Prolog”, a spus Frans Claes.

Printre cei mai tineri concurenți UCI prezenți în acest concurs se numără și Pirmin Sigel (Germania). Carpathian MTB Epic este prima cursă multi-etapă la care participă și e determinat să afle cât de departe își poate împinge limitele.

Cursa a fost foarte dificilă pentru mine astăzi, prima parte a fost foarte frumoasă, iar pe coborâri m-am simțit confortabil. În rest însă mi-a fost destul de greu”, este de părere ciclistul german.

În următoarele zile, cei aproape 130 de participanți vor avea de înfruntat coastele stâncoase ale Carpaților Meridionali, dar vor avea ocazia să se bucure de priveliștile frumoase care dau către masivul Bucegi, munții Piatra Craiului și Leaota. În urma Carpathian MTB Epic 2018, cicliștii profesioniști vor avea ocazia să câștige 80 de puncte UCI, care îi ajută în cursa de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020.

Rezultatele Prologului pot fi verificate pe pagina oficială a evenimentului: www.carpathianmtb.ro/ro. Pasionații de ciclism pot urmări transmisiile Live și știrile despre a doua ediție a concursului românesc multi-etapă pe site-ul oficial și pe canalul oficial Youtube al Carpathian MTB Epicclick aici.

***

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.