Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Chuck Norris vs. Communism la Urania Kino, Viena

0

Festivalul internaţional de film LET’S CEE prezintă vineri, 22 aprilie, la ora 19.30, proiecţia filmului Chuck Norris vs. Communism (r. Ilinca Călugăreanu, 2015), la cinematograful Urania Kino (Uraniastraße 1, 1010 Viena).

Chuck Norris vs. Communism (r. Ilinca Călugăreanu, 2015) prezintă România comunistă a anului 1985 în care, ascunsă de ochii vigilenţi ai Securităţii, Irina Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme străine. În România anilor ’80, mii de filme din Vest s-au strecurat prin Cortina de Fier şi au deschis, celor ce îndrăzneau să se uite, o fereastră spre lumea liberă. Un afacerist de pe piaţa neagră a casetelor VHS şi o traducătoare curajoasă au adus magia filmului oamenilor obişnuiţi, aprinzând scânteia unei revoluţii.

Chuck Norris Vs Communism_Photo 1_Photo Credit Chuck Norris Vs Communism_web

Institutul Cultural Român de la Viena a sprijinit prezenţa românească din cadrul festivalului internaţional de film LET’S CEE 2015, festival dedicat producţiilor cinematografice central şi est-europene. Au fost ecranizate în total 118 de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentare.

În cadrul ediţiei din 2015 au fost prezentate producţii româneşti semnate de Ilinca Călugăreanu (Chuck Norris vs. Communism, 2015), Andrei Cohn (Back Home, 2015), Radu Jude (Aferim!, 2015) şi Răzvan Georgescu (Trading Germans, 2014).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.