Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CHIȘINĂU: Festivalul Internațional de Muzică „J.S. Bach”, ediţia a VI-a

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău sprijină participarea violoniştilor Liviu Prunaru şi Valentina Svyatlovskaya la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „J.S.Bach” ce va avea loc în perioada 27 martie – 2 aprilie la Sala cu Orgă din Chişinău.

Programul celei de-a VI-a ediții cuprinde 4 concerte ce vor fi susţinute de artiști de prestigiu din Olanda/România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia și Republica Moldova.

Afişul Festivalului International de Muzică Bach. Concertul de inaugurare, 27 martie

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 27 martie, evenimentul fiind susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca soliști pe doi violoniști de excepție – Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam şi violonista de origine rusă Valentina Svyatlovskaya, membră a aceluiaşi prestigios ansamblu. Programul concertului va include Concertul în re minor pentru 2 viori de Bach, precum şi Amitie de Ysaye, piesă interpretată de cei doi artişti şi în ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional „George Enescu” din Bucureşti.
Pe data de 29 martie va avea loc un extraordinar recital de chitară, oferit de Edoardo Catemario (Italia). În data de 31 martie, muzica lui Bach, dar și a altor compozitori clasici, va răsuna într-o variantă inedită, interpretată de „Kiev Brass Quintet” din Ucraina.

Festivalul se va încheia pe 2 aprilie, cu un concert de orgă, prezentat de reputatul organist spaniol Juan de la Rubia. În prima parte a concertului, muzicianul va susține un recital de orgă, iar în partea a doua – va evolua alături de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan.

Festivalul Internaţional de Muzică „J.S. Bach” este un eveniment organizat de Fundaţia Culturală Bach şi Sala cu Orgă în colaborare cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, AGEPI, Casa IMAGO ş.a.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.