Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce fac romanii in Toulouse?

0

Esti român şi locuieşti în Toulouse? Sau eşti turist în Franţa? Poate doar te interesează ce face comuintatea românească din Toulouse? Dacă răspunsul tău este „da” la una din întrebările de mai sus, atunci este bine de ştiut că există site-ul romaniintoulouse.wordpress.com

romani-in-toulouseMisiunea celor care coordonează acest website este descrisă chiar de ei în următoarele rânduri:

„Aceasta pagina de internet se doreste a fi un loc de intalnire pentru toti romanii din Toulouse care locuiesc aici sau sunt in trecere. Pentru cei care abia ajung, incercam sa oferim o imagine de ansamblu a Toulouse-ului, a traditiilor acestei frumoase regiuni si un ghid al informatiilor semnificative legate de viata aici. Speram ca in acest fel sa se simta bineveniti si sa se poata integra mai usor. Pentru “localnici”, dorim sa prezentam evenimente si ultimele noutati ce pot interesa comunitatea romana, dar si sa organizam intalniri lunare pentru a ne cunoaste la un “pahar de vorba”. Cum printre noi sunt si multi studenti, o parte din informatie este dedicata si lor. Pentru a intra in legatura cu noi, a ne cunoaste si a va alatura noua ne gasiti pe grupul de Yahoo si pe cel de Facebook.”
Un capitol interesant al acestui site este Ghidul Romanului in Toulouse. Aici sunt informaţii extrem de utile organizate în mai multe capitole. De pildă, am accesat capitolul „Biserica ortodoxă„. Redăm în continuare informaţii din acest capitol din Ghidul Romanului in Toulouse.

Parohia Ortodoxã Românã din Toulouse reprezinta totodata si locul principal de intalnire al comunitatii romane de pe aceste meleaguri.

Adresa:
Chapelle Saint Antoine
20 rue Pharaon
31000 TOULOUSE
France

Plan de acces:
Autobuz linia 2 – 12 – 52 Statia ‘CARMES’
Métro, linia B, Statiile ‘CARMES’ sau ‘PALAIS DE JUSTICE’

E-mail:orthodoxe.ro31@free.fr

Intră pe http://romaniintoulouse.wordpress.com/ şi conectează-te la spiritul românesc din spaţiul francez!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.