Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CÂȘTIGĂTORII Galei Studenților Români din Străinătate!

0

5 ani de LSRS, 5 ani de excelență academică 

1000 de invitați — personalități din mediile academic, cultural, public și privat, studenţi şi absolvenţi români și membri LSRS din peste 50 de ţări s-au reunit pe 8 ianuarie 2014, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, pentru a premia și recunoaște excelența academică. Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a sărbătorit totodată și 5 ani de activitate. „Putem spune cu mândrie că Liga s-a impus prin rezultate incontestabile. Continuăm să credem, cu tărie, că România de mâine depinde de generația tânără de astăzi. Ei sunt deja o forță și un mecanism pentru schimbare pozitivă în România. Dragi prieteni, fiecare dintre voi – premianții și finaliștii Galei LSRS, voluntarii Ligii, susținătorii și partenerii Ligii prezenți aici în sală, și cei peste 8200 de membri LSRS – sunteți tot atâtea motive de speranță pentru viitorul României, a afirmat Dan Nechita, noul Președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate.

Sebastian Burduja, membru fondator și Președinte de Onoare al Ligii Studenților Români din Străinătate, a lansat un apel la unitate către tinerii români de pretutindeni:

„Gala LSRS aduce acasă, în sufletele noastre, energia a sute și mii de tineri români din întreaga lume. România are nevoie de voi – voi, liderii autentici care vã distingeți nu prin funcții, ci în primul rând prin trei valori fundamentale: competențã, caracter și pasiune. Anii care urmeazã trebuie să fie un semnal cã România este pregatitã pentru voi, adevãrații lideri – liderii cu viziune, care gândesc pozitiv și actionează cu energie și competențã, pentru binele comun. Astãzi mai mult ca oricând avem nevoie de un pact al tinerilor, un pact pentru acțiune. Numai astfel România se va ridica, și vã invit sã îl construim împreunã în lunile și anii care vin. Împreunã, uniți, mergem înainte!

În deschiderea serii, Imnul Național a fost interpretat de tenorul Vlad Miriță, primul solist român crossover. De asemenea, pe parcursul serii, Classic Beat Orchestra a oferit publicului momente artistice de excepție.

Invitați. Alături de finaliști, câștigători, voluntari, studenți și absolvenți, printre reprezentanții  mediillor academic, cultural, public și privat amintim pe: Domnul Președinte al Academiei Române Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc, Domnul Ministru al Afacerilor Externe Titus Corlățean, Domnul Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni Cristian David, Domnul Secretar de Stat Dr. Raed Arafat, Domnul Lilian Zamfirescu, Președinte al Institutului Cultural Român, Domnul Mircea Tudor, Domnul Prof. Univ. Dr. Dan Dediu, Domnul Justin Capră, Doamna Gabriela Szabo, Domnul Mircea Geoană, Domnul Florin Codre, Domnul Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe, Excelența Sa Domnul Ambasador al Austriei la București Michael Schwarzinger,  Excelența Sa Domnul Ambasador al Olandei la București Matthijs van Bonzel.

Premierea unor tineri de excepție. La Gala Studenților Români din Străinătate s-au oferit 10 premii studenților români cu rezultate excepționale, astfel:

  1. Studentul Anului din Europa, nivel universitar – Diana Danciu (Universitatea Cambridge, Marea Britanie).
  2. Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar – Mircea Cimpoi (Universitatea Oxford, Marea Britanie).
  3. Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar – Luca Victor Ilieșiu (Universitatea Princeton, SUA).
  4. Studentul Anului din America de Nord, nivel post-universitar – Ioana Literat (Universitatea , SUA).
  5. Studentul Anului de pe Alte Continente – Marius Wamsiedel (Universitatea Hong Kong, China).
  6. Studentul Român Erasmus al Anului – Andra-Maria Buța (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca).
  7. Studentul Român Erasmus al Anului, premiu special oferit de ANPCDEFP – Ana Maria Vîjdea (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca).
  8. Studentul Anului în România – Sorina Lupu (Universitatea Politehnica din București).
  9. Premiul Special în Arte „Sergiu Nicolaescu” – Sînziana Mircea (Universitatea de Muzică și Dans din Köln).
  10. Marele Premiu: Studentul Român al Anului din Străinătate – Sonia Cristina Coman (Universitatea Columbia, SUA) cu specializare în artă franceză.

Sonia Cristina Coman este artist plastic, poet și dramaturg și a avut deja numeroase expoziții personale și de grup precum cele din cadrul Golden Leaves Gallery, Loeb Drama Center, Dervent Museum și multe altele. A publicat în reviste de specialitate pe plan internațional, iar una dintre piesele ei de teatru a fost pusă în scenă în Statele Unite și în Slovenia. Poeziile ei de tip haiku, tanka și renku au primit importante distincții atât în Japonia, cât și în alte țări.

Foto Gala Studenților Români din Străinătate - Echipa

Distincții speciale. În cadrul celei de-a cincea ediții a Galei,, Liga Studenților Români din Străinătate a oferit Domnului Sergent Major Daniel Porumb distincția LSRS „Eroism, devotament și demnitate”, în semn de profundă admirație și statornică recunoștință pentru dragostea de țară, curajul remarcabil și eroismul de care a dat dovadă de-a lungul activității sale și pentru lecția de demnitate pe care o oferă studenților și absolvenților români de pretutindeni. De asemenea, tânărului Ionuț Budișteanu i-a fost oferită distincția LSRS pentru Merite Academice Deosebite. Ionuț a conceput și creat un sistem pentru maşini autonome, pentru care a câștigat în 2013 marele premiu la Intel International Science and Engineering Fair, cel mai mare concurs preuniversitar de știință și inginerie din lume. Până în prezent, Ionuţ a participat la peste 130 de concursuri naţionale şi 18 concursuri internaţionale din 11 ţări.

Foto_Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel HaiducLa finalul serii, Domnului Președinte al Academiei Române, Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc i-a fost înmânată o distincție simbolică ca semn de înaltă recunoștință și prețuire pentru sprijinul constant oferit LSRS de la lansarea Ligii și până în prezent.

În premieră la Gala Studenților Români din Străinătate, invitații au putut admira lucrări deosebite în cadrul expoziției de artă Reciprocus, organizată de Florean Art Museum în colaborare cu LSRS.

Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, Domnul Valeriu Ștefan Zgonea. LSRS mulțumește voluntarilor implicați în echipa de organizare și totodată Centrului Internațional de Conferințe de la Palatul Parlamentului, care a găzduit pentru al patrulea an consecutiv Gala Studenților Români din Străinătate.

Gala Studenţilor Români din Străinătate 2014 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: BRD Groupe Société Générale, Agenția Națională pentru Programe Comunitare, Dezvoltare Educațională și Formare Profesională, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, British Council, Renault, Voicu&Filipescu, DEFIGO, CEC Bank.

Parteneri logistici: Qual Media Group, Hotel IBIS Gara de Nord, Quartz Film, Aqua Carpatica, Ursus, Silviu Pal Photography.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Radio Transilvania, Adevărul, Realitatea.net, Evenimentul Zilei, Ziare.com, Business24, Expres Național, Artout, CasaMia TV, AcademicLink, Edu-News, România Pozitivă, Studentie.ro, OnlineStudent, Evenimente Studențești, Știri ONG.

Susținem și ne susțin: Campus France, Fulbright, Rotary, Rotaract Triumph, Rotaract, Inspire Group, Teach for Romania, Succes pentru România, Akcees, Student Sport, Benetone Band, Organizația pentru Dezvoltarea Afacerilor în Societate (ODAS), AIESEC, UEFISCDI, Florean Contemporary Art Museum, Classic Beat Orchestra, CRREDAE, SmartLink Communications, Institutul European din România, Europe Direct București, ANOSR, USASE, USR.

GalaLSRS2014- a

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.