Când ai vorbit ultima oară cu mama ta?

0

Un studiu făcut în 2012 de către Neal J. Roese și Mike Morrison arată că unul dintre cele mai mari regrete ale oamenilor este că nu au ținut legătura cu cei dragi atât de mult pe cât și-ar fi dorit. Cel mai probabil, ai avut și tu momente în care ți-ai dat seama că ai neglijat persoanele apropiate. Într-o societate aflată într-o fugă continuă, doi tineri români au dezvoltat prima aplicație la nivel mondial care nu te lasă să uiți de cei dragi ție, Favorites.

Statistici despre câte interacțiuni ai cu cei apropiați

Conform unui studiu din 2009, lipsa relațiilor apropiate cu alte persoane are același risc împotriva sănătății ca fumatul sau obezitatea, condiții frecvente la nivel mondial. Păstrarea legăturilor cu un număr de prieteni apropiați și sprijinul din partea lor ajută la creșterea imunității și ajută la scăderea riscului bolilor de inimă sau a celor mentale pe măsură ce îmbătrânim.

favoritesOctavian Dumitrescu și Victor Miron sunt doi tineri pasionați de cum se poate îmbunătăți viața oamenilor prin tehnologie. Ei și-au propus să găsească o soluție prin care smartphone-ul să îi ajute pe posesorii lor să își contacteze periodic apropiații și chiar să îi ajute să relaționeze mai bine. Pentru a ajuta persoanele care vor să comunice mai des cu cei dragi, Favorites preia contactele aflate la favoriți în agenda telefonului și monitorizează interacțiunile pe care le ai cu ei (prin telefon sau SMS).

De asemenea, poți urmări un grafic al interacțiunii din trecut cu ei, poți stabili întâlniri și poți seta cât de des ar trebui să vorbești cu fiecare dintre ei (zilnic, săptămânal, la două săptămâni sau lunar). Din august și până acum, au fost trimise peste 400 de mesaje și telefoane în urma folosirii aplicației. În plus, aplicația s-a bucurat de recunoaștere la nivel național și mondial, fiind finalistă a ediției 2013 How to Web și susținând prezentări la Balkan Venture Forum în Albania și la Dreamstake, o competiție pentru start-upuri din Marea Britanie.

Cum a luat naștere Favorites

Am creat aplicația în primul rând dintr-o nevoie personală. La un moment dat, mi-am dat seama că treceau luni în șir fără să îmi sun bunica, că au trecut ani de-a rândul fără să o contactez pe profesoara de liceu care m-a făcut să iubesc lectura și că la un moment dat s-ar putea să nu-i mai pot contacta.

În afaceri mi-am dat seama că îi sunam mai des pe clienții rău platnici în loc să investesc acel timp în relația cu acei clienți și parteneri datorită cărora am reușit să progresez în afaceri. Favorites te ajută să nu mai uiți să iei legătura cu acei oameni importanți pentru tine. ” spune Victor Miron, unul din dezvoltatorii aplicației.

Pentru a fi cât mai relevanți pentru persoanele care folosesc aplicația, cei doi au început și un proces de consiliere cu un renumit psiholog român, Hedi Hoka, care îi ajută să înțeleagă mai bine teoria psihologică, înainte de a o pune în practică prin intermediul aplicației.

Aplicația Favorites se poate downloada gratuit din Google Play: http://goo.gl/0sLoSg și e disponibilă pentru Android, urmând ca varianta pentru iPhone să fie disponibilă în jurul datei de 1 decembrie.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.