Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania „Viata pe sosea!” / Romania ocupa locul I la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere :(

1

Fundatia Dori Slosberg, Biroul National Romania a lansat prima campanie de informare si educatie in domeniul sigurantei rutiere.

Viata pe sosea! este un blog colectiv ce are ca scop informarea si educarea noastra, a tuturor, ca participanti la trafic, cu privire la pericolele la care ne expunem in fiecare zi.

Trei contributori au decis sa se alature in mod voluntar proiectului si sa scrie timp de doua luni din experienta proprie despre ce inseamna siguranta rutiera:

Raluca Moisi: http://www.ralucamoisi.ro, Andi Daiszler: http://www.daiszler.ro/ si Magda Barascu: http://magdabarascu.blogspot.com/

Romania ocupa locul I la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere si numarul de victime decedate, obiectivele comunitare in domeniul sigurantei rutiere fiind aproape imposibil de realizat.

Educatia rutiera nu este o prioritate la nivel national. Bugetele alocate in acest sens au fost infime in ultimii 20 de ani. Si totusi, avem nevoie de ea. Costurile pentru ingrijirea victimelor accidentelor de masina costa bugetul national milioane de euro anual.

Este mai ieftin si mai sanatos sa prevenim, decat sa tratam. Rezultatele sunt vizibile si pot fi monitorizate doar pe o perioada mai lunga de timp.

Daca ati fost victime directe si/sau colaterale in accidente in trafic va invitam sa faceti publica povestea prin intermediul blogului campaniei: viatapesosea/wordpress.com, trimitand articolele la adresa de mail: alexandra.martin@dorislosberg.ro.

Dati o sansa vietii pe sosea, fiti responsabili pentru viata dumneavoastra si a celorlalti participant la trafic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Primele stiri despre noi | Dori Slosberg Foundation

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.