Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania “Ochii lui Andrei”. Pentru ca se poate!

0

Se lanseaza campania “Ochii lui Andrei”

Bu Bu Bookinghouse and Events, Asociatia Culturala TURN alaturi de La Gazette si Dance Trauma lanseaza campania ”Ochii lui Andrei” prin care incurajeaza mobilizarea opiniei publice in directia implicarii si sprijinirii eforturilor Asociatiei pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiente, infiintata de tanarul artist orb Andrei Stratila.

Andrei Startila este un exemplu de vointa si putere de caracter atat ca artist cat si ca profesionist in drept si nu in ultimul rand ca om. Nascut la 15 august 1985 in Chisinau, tanarul isi pierde vederea definitiv in urma unui accident nefericit (lovit de o masina) la frageda varsta de 11 ani.  4 Octombrie 1996 este data care urma sa schimbe intreg cursul vietii lui Andrei. Cea de-a doua zi de nastere a sa, asa cum o numeste el acum. Au urmat doi ani petrecuti prin spitale si peste 12 interventii chirurgicale, insa nivelul de dezvoltare al medicinei din domeniu la acel timp nu a permis recuperarea vederii, Andrei fiind pana astazi total nevazator.

Dar asta nu l-a facut sa renunte in a-si urma visele. In 2000 soseste in Romania, unde urmeaza la Buzau Liceul Pentru Deficienti de Vedere pentru ca mai apoi sa termine cu success Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. In paralel activeaza in diverse proiecte muzicale, remarcandu-se ca tobosar si evoluand ca artist intr-un timp foarte scurt, in ciuda efortului dublu de a-si dezvolta manuirea instrumentului. Astfel ajunge sa presteze pe numeroase scene nationale si internationale, cum ar fi Balkan Beats (Godor klub- Budapesta), Szin Festival (Szeged), Pivoland (Skopje) sau International Romani Art Festival (Timisoara). In timpul liber Andrei se dedica tot muzicii, fiind inspirat de artistii sai preferati ca Dream Theater, Godsmack, Amorphis, Karnevool, Dubioza Kolektiv, Kultur Shock, Muse sau Porcupine Tree. Lectura este o alta pasiune a sa, artistul avand déjà aproximativ 1000 de volume citite.

Mai mult, din dorinta de a ajuta mai departe pe cei care se confrunta cu aceleasi greutati ca el si de a contribui cu ceva prin experienta, pasiunea si perseverenta sa la conturarea unei societati mai atente cu grupurile defavorizate, in august 2010 Andrei pune bazele propriului ONG, Asociatia pentru integrarea persoanelor cu deficiente, alaturi de tatal sau Vasile si fratele sau Victor.

Campania “Ochii lui Andrei” incurajeaza pe toti cei dornici sa se implice si sa sprijine eforturile asociatiei lui Andrei Stratila sa se apropie echipei in masura posibilitailor si abilitatilor proprii. Ca orice ONG tanar, Asociatia pentru integrarea persoanelor cu deficiente are nevoie de oameni competenti in toate departamentele. Fie ca esti fotograf, om de presa, asistent social, translator, designer, ai abilitati logistice si organizationale, financiare, IT, etc, poti fi un mare ajutor demersurilor asociatiei, atat de necesare, mai ales in Romania, unde resorturile de sprijin a persoanelor cu deficiente fizice sunt atat de precare. Nu ramane indiferent la un proiect care lucreaza ca lumea in care traiesti sa functioneze sanatos, care ajuta pe cei care nu au aceleasi sanse ca si tine. Fii unul dintre cei care schimba ceva! Fii ochii lui Andrei acolo unde el nu poate vedea!

Numerosi artisti sustin cauza lui Andrei. Nume cunoscute ca Dubioza Kolektiv, Taraf de Haidouks, Luna Amara, Persona, Implant Pentru Refuz, Blazzaj, Dance Trauma, Ad Hoc, Chilli Familli, Sonatic sau Phaser s-au alaturat deja acestei initiative proaspat anuntata.

Pentru a te implica in proiectele lui Andrei, trimite mesajul tau la aipd.org@gmail.com

Primul eveniment al campaniei il reprezinta participarea lui Andrei in cadrul celei de-a doua editii a Galei persoanelor cu dizabilitati-  educatie fara bariere, eveniment organizat de catre Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei, Fundatia Vodafone Romania. Patronajul evenimentului este oferit de catre Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti.

Andrei va sustine in cadrul galei un recital de 4 minute alaturi de cunoscuta trupa clujeana de alternative punk ska Dance Trauma. Fondata in 2001, Dance Trauma este una dintre cele mai iubite prezente live autohtone, grupul avand in palmares numeroase concerte in toata tara si prezente pe scenele principalelor festivaluri nationale de gen (Peninsula, Stufstock, Rock la Mures, Underground Fest, Fanfest, IRAF, Transilvania Calling, Studentfest,Rock ‘n Iasi, Poke Fest Bucuresti, Motorfest Iasi, Underfest, Winterfest, Punk-rock Underfest, Live no lies, Unifest, Crazy Bike Fest, etc). Muzica lor este nu doar un amalgam explozibil si antrenant de sunete ci si o puternica portavoce a cauzelor sociale de  actualitate.

Cea de doua editie a Galei persoanelor cu dizabilitati- educatie fara bariere se va desfasura in data de 29 noiembrie in cel mai mare studio al TVR Bucuresti, evenimentul urmand sa fie difuzat pe postul public TVR 1 in data de 3 decembrie 2011.

Pentru a urmari evolutia campaniei “Ochii lui Andrei”, viziteaza www.bububooking.ro .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.