Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse pentru curatori şi artişti participanţi la Academia de vară de la Salzburg

1

Fundaţia ERSTE oferă patru burse pentru tineri artişti şi patru burse pentru tineri curatori din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă, pentru a participa la un curs, la alegerea lor, oferit de către International Summer Academy of Fine Arts din Salzburg în 2013.

Apelul  pentru candidaturi  este deschis până la data de 26 aprilie 2013

În fiecare vară, mai mult de 300 de studenți provenind din peste 40 de ţări din întreaga lume lucrează împreună la proiecte de artă, în cadrul a 20 de cursuri ţinute la Academia de vară de arte frumoase de la Salzburg. Având ca principal scop lărgirea varietăţii producţiei artistice, Academia se distinge atât prin reputaţia artiştilor invitaţi să predea, precum şi prin prezenţa internaţională a participanţilor. Astfel, participanţii pot alege dintr-o serie de cursuri diferite ce vor avea loc la Academia de Vară din Salzburg, între 22. 07. – 31. 08. 2013. Mai multe informaţii despre cursurile pentru artişti aici: http://www.summeracademy.at/COURSES-2013_230.html

Curatorii  pot opta între două cursuri, după cum urmează:

1. Nancy Adajania 19.08. – 24.08.2013: http://www.summeracademy.at/Courses-2013_230_kurs269.html

2. Bassam El Baroni 22.07. – 03.08.2013: http://www.summeracademy.at/Courses-2013_230_kurs287.html
Pentru selectarea celor opt bursieri, Fundaţia ERSTE formează un juriu, împreună cu partenerii săi: tranzit.cz, tranzit.hu, tranzit.ro şi tranzit.sk.

Bursele pentru curatori şi artişti participanţi la Academia de vară de la Salzburg

• sunt concepute pentru artişti şi curatori aflaţi la începutul carierei lor;
• se adresează candidaţilor din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă;
• acoperă cheltuielile de masă şi cazare, cheltuielile de deplasare, precum şi taxa de participare pentru curs;
• valorează între 1.300 de euro şi 1.600 de euro fiecare, în funcţie de lungimea diferită a cursurilor pentru artişti sau curatori.

Informaţiile privind posibilităţile de cazare le puteţi găsi aici: www.summeracademy.at/Accommodation_95.html

 Aplicaţiile trebuie să cuprindă următoarele documente:

• portofoliu (max. 10 MB) şi/sau link către website;

• scrisoare de intenţie în care se explică de ce anume aplicaţi, ce anume aşteptaţi de la acest curs  şi de ce credeţi că sunteţi potrivit pentru a participa la acest curs (max. 5000 de semne).

Documentele trebuie trimise in format PDF la: office@tranzit.org. Aplicaţiile sunt acceptate doar în limba engleză şi prin e-mail până la: 26 aprilie 2013.

Website: www.summeracademy.at

image964
tranzit
tranzit este o reţea de asociaţii civice non-profit care lucrează independent în Austria, Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă în vederea consolidării scenelor locale de artă şi a activităţilor culturale. Reţeaua formează o platformă care are ca scop informarea celor care sunt activi în lumea internaţională a artei cu privire la activităţilece au loc pe scenele de artă contemporană din Europa Centrală şi de Est. În cadrul unui colectiv format de unităţi locale autonome, tranzit cooperează dincolo de granițe precum: naţiuni, limbi, discipline, mentalităţi, istorii şi metode. 

Mai multe informaţii: www.tranzit.org

 Fundaţia ERSTE
În 2003, Fundaţia ERSTE s-a format din Erste Oesterreichische Spar-Casse, prima Bancă de Economii austriacă. În prezent, Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste. Fundaţia investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii din Austria şi Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundația susţine participarea socială precum şi angajarea societăţii civile, propunându-şi să aducă oamenii împreună, să disemineze cunoaşterea istoriei recente a unei regiuni care a trecut prin schimbări dramatice după 1989. Ca şi fundaţie activă, aceasta dezvoltă proiecte proprii în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa. Mai multe informaţii: www.erstestiftung.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.