Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Burse de cercetare pentru tinerii de etnie roma

0

Burse de cercetare pentru tinerii romi

Tinerii de etnie roma absolventi de studii universitare, masterale sau doctorale pot castiga o bursa de cercetare pentru 1 an jumatate, in cadrul programului “Roma Policy Research Fellowship”, sustinut de Open Society Think Tank Fund si Open Society Roma Initiatives.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 25 septembrie 2011.

Cateva dintre domeniile de cercetare sunt:

 • Politici economice (cu un accent deosebit pe dezvoltare economica si a politicilor de angajare)
 • Educatie
 • Politici de integrare europeana
 • Politici de gen
 • Guvernare
 • Dezvoltare locala (cu accent deosebit pe politicile de locuire)
 • Politici publice de sanatate
 • Politici sociale
 • Siguranta si protectie individuala (cu accent deosebit pe siguranta si prevenirea violentei fata de populatia de etnie roma)

Criterii de eligibilitate:

Aplicantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele 3 criterii:

 • Sa fi absolvit de cel putin 5 ani studiile universitare, masterale sau doctorale intr-unul din domeniile urmatoare:

– studii economice, relatii internationale si integrare europeana, drept, stiinte politice, politici publice si administratie, sociologie si asistenta sociala.

 • Sa aiba rezidenta permanenta in Romania
 • Sa fie fluent in limba engleza, scris si vorbit. Cunoasterea limbii romani reprezinta un avantaj.

Fiecare program de fellowship poate dura pana la 18 luni, in functie de subiectul cercetarii, durata internshipului si a conditiilor de realizare a cercetarii. Programul de fellowship va incepe in ianuarie 2012.

Ghidul aplicantului si formularul de aplicatie pot fi accesate aici:

http://www.soros.org/initiatives/roma/news/roma-policy-fellowship-20110901

Sursa: aici.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.